You are here: Home » Geld » De kosten voor het maken van een wereldreis

De kosten voor het maken van een wereldreis

door Constance

Je bent volgend jaar klaar met je studie, en je weet nog niet wat je verder wilt gaan doen. Of je hebt eindelijk de kans om het roer volledig om te gooien en je besluit om een tijdje de boel de boel te laten. Met andere woorden; het is tijd om op wereldreis te gaan!

Nu is een wereldreis niet iets dat je voor 3 weken of 2 maanden gaat doen, de meeste mensen gaan minimaal 6 maanden op pad maar eigenlijk is dat nog te kort. Want voor de echte globetrotter is een  wereldreis van 1 jaar toch eigenlijk wel het minimum.

Hoe ga ik die wereldreis betalen?

Nu kan je natuurlijk heel hard gaan sparen en dan maar hopen dat je spaargeld, met rente, je over een tijd op reis kan laten gaan. Maar de rente op spaargeld is momenteel extreem laag en als je binnenkort op reis wilt is dat eigenlijk geen optie.

Een andere mogelijkheid is om geld te lenen. En je kan nu geld lenen tegen een lage rente, bijvoorbeeld bij Becam.nl. Als je kiest voor een persoonlijke lening betaal je rente vanaf 3,9%* en deze rente staat de hele looptijd vast, dus je komt niet voor verrassingen te staan.

*Het rentepercentage is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de marktrente, ook wel actuele rente genoemd. Verder zijn de hoogte van je lening, je leeftijd, je inkomen en je vaste lasten van invloed. Wil je weten hoeveel je exact kan lenen dan kan je, online, een offerte aanvragen of de online module invullen.

Tot welke leeftijd kan ik geld lenen, voor de reis van mijn dromen

Je moet minimaal 21 jaar oud zijn en de maximale leeftijd is 69 jaar. Je lening moet uiterlijk afbetaald zijn op het moment waarop je 75 jaar wordt.

Kan ik echt geld lenen voor een wereldreis?

Je kan zelf bepalen waarvoor je het geld inzet. Dat kan een auto zijn of een verbouwing maar ook voor de wereldreis van je dromen. Ook kan je bij een persoonlijke lening de looptijd aanpassen, en zo voorkom je dat je nog aan het afbetalen bent, terwijl je alweer hoog en breed terug van je wereldreis bent.

Ik heb een negatieve BKR-registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie, doordat je in het verleden betalingsachterstanden hebt gehad dan kan je geen persoonlijke lening meer afsluiten.Dus in dat geval moet je toch zelf het geld voor de je wereldreis bij elkaar gaan sparen.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet?

Bij een persoonlijke lening betaal je een vaste rente met een vaste looptijd. En betaal je elke maand hetzelfde bedrag. En je kan, zonder extra kosten, extra aflossen. Daarom kiest bijna 80% voor een persoonlijke lening.

Bij een doorlopend krediet betaal je een variabele rente en je kan afgeloste bedragen weer opnemen totdat je weer aan je kredietlimiet zit. Je betaalt een vast maandbedrag maar de looptijd is variabel. Maar je kan ook, zonder extra kosten, extra aflossen.

Wat is voor mij het beste?

Elk persoon en situatie is anders. Als je online een offerte opvraagt krijg je precies te zien wat voor jou het beste is; een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, en daarbij zie je ook precies wat de rente tarieven zijn, net als de voorwaarden.

Zodra je de offerte definitief hebt gemaakt, heb je zelf nog 14 dagen bedenktijd en daarna heb je het gewenste geldbedrag op je rekening staan.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is te bedenken hoelang je op wereldreis wilt gaan. Welke continenten je wilt bezoeken en hoe wilt je gaan reizen. En of je nu kiest voor simpele hostels, eenvoudige B&B’s of luxehotels, je kan je koffer of rugzak pakken en gaan…..

‘Let op; Geld lenen kost geld’

Related Articles