You are here: Home » Lifestyle » Met juridisch advies sta je sterker als consument

Met juridisch advies sta je sterker als consument

door danny
Met juridisch advies sta je sterker als consument

Als consument weten we niet alle ins en outs als het gaat om rechten en plichten. Dus is er sprake van een verschil dan heeft het bedrijf vaak voordeel omdat zij hier wel van op de hoogte zijn. Maar juist als consument is het belangrijk om te weten waar je staat qua rechten en plichten. Hier vertellen we je meer over juridisch advies en wat je zelf kunt doen.

Ken je rechten als consument

Niks is zo vervelend als je een product hebt gekocht en het gaat binnen een paar weken al kapot of het is al kapot wanneer je het product in huis haalt. Het gebeurt nog al eens dat een bedrijf niet zo welwillend is om het product terug te nemen en gaat de discussie aan over het kapotte artikel. Hoe kun je hier als consument nou het beste op reageren?

Als je een artikel hebt dat kapot is gegaan en het valt nog binnen de wettelijke garantie, is het vaak makkelijker om het product terug te sturen en je geld terug te krijgen. Wel moet je meestal eerst een klacht indienen.

Gaat je product kapot binnen 6 maanden dan gaat de wet ervan uit dat er bij aankoop al iets mis was met het artikel. Alleen als het bedrijf kan aantonen dat jij zelf iets hebt gedaan om het product kapot te maken, kunnen ze hier onderuit komen.

Het is goed om altijd eerst een brief of mail te sturen naar het bedrijf waar je het product gekocht hebt. Zo heb je de communicatie en afspraken ook zwart op wit en kun je hier altijd nog op terugvallen. Er zijn voorbeeldbrieven waar je gebruik van kunt maken. Gelukkig kom je er vaak wel uit met het bedrijf na het versturen van een dergelijke brief.

Mocht dat niet zo zijn, dan kun je gebruik maken van juridisch advies.

Wat kun je bereiken met juridisch advies?

Wat kun je bereiken met juridisch advies

Het kan zijn dat je er met het bedrijf niet uitkomt. Dan is het verstandig om juridisch advies in te winnen en te kijken wat zij voor je kunnen beteken. Vaak wordt dan het hele proces overgenomen en neemt de juridisch adviseur contact op met het bedrijf. Het kan zijn dat de adviseur dan gaat bemiddelen als jij dat wilt om zo tot een goede oplossing te komen.

 

Juridisch advies kun je altijd inwinnen en daarna beslissen wat je verder wilt doen. Het is goed om te weten wat je rechten zijn wanneer er een geschil is met een bedrijf.  

Related Articles