You are here: Home » Lifestyle » Veroordeeld tot thuiswerken? Hier zijn tips voor betere wifi!

Veroordeeld tot thuiswerken? Hier zijn tips voor betere wifi!

door danny
Veroordeeld tot thuiswerken Hier zijn tips voor betere wifi!

Eén ding weet je zeker als je als medewerker op de zaak werkt: jij hoeft er niet voor te zorgen dat het internet er fatsoenlijk werkt. Maar nu thuiswerken de norm is vanwege de coronamaatregelen, ben je opeens afhankelijk van je eigen internetverbinding om je werkzaamheden op een fatsoenlijke manier te kunnen volbrengen én contact te onderhouden met collega’s en eventuele klanten. Vooral als je met een laptop of een ander mobiel apparaat werkt kan dit weerbarstig zijn, omdat je dan gebruik maakt van draadloos internet (de wifi dus). Wij geven een paar tips om je wifi te verbeteren als dat nodig is.

Overstappen naar kabel of glasvezel

De eerste tip is eigenlijk een intikker. Als je internetabonnement niet toereikend is, is je wifi dat ook niet. Op een klein DSL-internetabonnement kan downloaden, uploaden en videobellen matig verlopen omdat je simpelweg niet voldoende Mbps tot je beschikking hebt. Daar komt ook nog eens bij dat hoe verder je van de wijkcentrale voor telefoonverbindingen zit, hoe slechter je internet is. Overstappen naar kabel internet of glasvezel internet is een goede manier om jezelf te verzekeren van sneller en stabieler internet en dus ook betere wifi.

Kanaal aanpassen

Voor het uitzenden van een draadloos internetsignaal wordt gebruikgemaakt van kanalen. Doorgaans kiest de router standaard voor kanaal 1, 6 of 11. Is hetzelfde het geval bij andere mensen in de directe omgeving, dan kunnen er te veel mensen op één kanaal zitten, waardoor je internetverbinding minder goed gaat werken. Vooral mensen die in een flat wonen, kunnen hier hinder van ondervinden. Download de app Wifi Analyzer op je smartphone om te checken wie er allemaal op welk kanaal zitten in de buurt. Pas als nodig het kanaal van jouw router aan. Je kunt op de website van jouw internetprovider vinden hoe je die moet doen.

Router verplaatsen

Waar staat jouw router eigenlijk? Denk hier eens over na. Hoe groter de afstand of het aantal obstakels tussen jouw router en het apparaat waarop je de wifi wilt gebruiken, des te slechter het signaal is. De uitdaging is dus om beide apparaten dichter naar elkaar toe te brengen. Probeer eerst eens of je router op een wat meer strategische plek kunt plaatsen, zodat je op meer plekken in huis fatsoenlijke ontvangst hebt.

tips voor betere wifi

Access points installeren

Kom je tot de conclusie dat je woning wellicht te groot is voor jouw router om een dekkende ontvangst te kunnen afgeven? Dan kun je access points installeren. Dat zijn in feite hulprouters die je met een vaste internetkabel verbindt met de bron van je internetsignaal. Deze hang je dan in andere ruimtes op. Daar moet je dus wel kabels voor doortrekken, maar het signaal wordt dan wel vanaf het access point op volle sterkte doorgegeven.

Zou je internetabonnement toereikend moeten zijn maar is je wifi desondanks matig? Dan is het verstandig om contact op te nemen met je internetprovider, want dan zou het kunnen zijn dat je router niet fatsoenlijk functioneert. Ondertussen kun je in ieder geval je laptop van beter en stabieler internet voorzien door er een internetkabel op aan te sluiten.

Related Articles