You are here: Home » Lifestyle » Waarom de Ford Transit Custom de bestseller van Ford is

Waarom de Ford Transit Custom de bestseller van Ford is

door danny
Waarom-de-Ford-Transit-Custom-de-bestseller-van-Ford-is

Als je op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte bestelwagen, zijn er veel opties die in aanmerking komen. Een van de opties is ongetwijfeld een Ford Transit. Dit is immers een van de best verkopende bestelbussen allertijden. Een van de opties die je hebt als je deze keuze maakt, is de Ford Transit Custom. Er zijn hier meerdere goede redenen voor te benoemen want er is weinig “gewoon” aan deze bestseller van Ford.

Zo past de Ford Transit Custom in het bestelwagen aanbod van het merk

Het aanbod van Ford Transit modellen is zo groot dat je jezelf wellicht afvraagt hoe de Custom valt in het bestelwagen aanbod van het merk. In dit geval is de typeaanduiding volledig op z’n plaats. De Ford Transit Custom is een model dat precies de middenpositie inneemt binnen het aanbod. De Custom heeft een grotere afmeting dan de Transit Connect maar een slag kleiner dan de Ford Transit MK5. Deze conclusie zou je wellicht niet direct trekken als je het model op de weg tegenkomt. De Ford Transit Custom heeft een robuuste uitstraling en is dus stoer uitgedost.

Praktisch gemak van de Custom

Zoals hoort bij een goede bestelauto is de Ford Transit Custom ontworpen om te voorzien in praktisch gemak. Dit zie je uiteraard in de betrouwbaarheid waar een merk als Ford om bekend staat. Dit punt maakt het al aantrekkelijk om een Ford Transit Custom tweedehands te kopen maar er zijn veel meer goede redenen om dit te doen. De auto heeft zeer prettige rijeigenschappen waardoor het erg op lijkt dat je in een personenauto aan het rijden bent. Daarnaast is de Custom duidelijk ontworpen met het oog op het gebruik in de praktijk. De dieselmotoren bieden bijvoorbeeld veel trekkracht bij lage toeren en een mechanisch sperdifferentieel in de aandrijflijn gaat het slippen van de wielen bij een gladde ondergrond tegen. Daarnaast heeft de Custom een wat korte wielbasis in vergelijking met andere Ford Transit modellen wat de auto veel wendbaarder maakt. Je begrijpt nu wel waarom de Ford Transit Custom de bestseller van Ford is.

Veel keuzemogelijkheden in Ford Transit Custom uitvoeringen

Een andere reden waarom de Ford Transit Custom de bestseller van Ford is, is dat je veel keuzemogelijkheden hebt als je dit model wilt aanschaffen. Je kunt onder andere kiezen tussen voor een model met een dubbele cabine of de combi variant. De uitvoeringen staan bekend als H1 (standaard dak), H2 (verhoogd dak), L1 (verkorte wielbasis) en L2 (lange wielbasis). De Ford Transit Custom is verkrijgbaar met een laadcapaciteit variërend tussen de drie tot acht kuub. Ook met betrekking tot de motorinhoud van de dieselmotoren heb je diverse keuzemogelijkheden. Tot slot kun je kiezen uit meerdere luxe uitvoeringen. Met al deze uitvoeringen zou je jezelf bijna afvragen of de typeaanduiding Custom niet staat voor “Customizen”? 

Related Articles