You are here: Home » Hobby » Wat kunnen we verwachten van de Australian Open 2020?

Wat kunnen we verwachten van de Australian Open 2020?

door danny
Australian Open 2020

De voorrondes zijn alvast van start gegaan, dus we kunnen ons volop gaan verheugen op de echte start van de Australian Open 2020. Het bier en de snacks kunnen ingeslagen worden voor spannende momenten op de bank voor de televisie. Ook dit jaar komen er weer veel toppers in actie, en het belooft dus zeker een mooi toernooi te worden. Tenminste, als de omstandigheden daar geen stokje voor steken. Wat kunnen we komende twee weken verwachten van de Australian Open 2020?

Gooien de bosbranden roet in het eten?

Ten eerste moeten we er spijtig genoeg rekening mee houden dat de bosbranden die Australië in hun greep houden roet in het eten kunnen gaan gooien. Hoewel officials besloten hebben de Australian Open 2020 ook daadwerkelijk daar te laten doorgaan, kan er natuurlijk niet gegarandeerd worden dat de omstandigheden werkbaar blijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de rookontwikkeling, die zowel bij tennissers als toeschouwers voor ademhalingsproblemen kunnen gaan zorgen. Laten we dus vooral blijven hopen dat de ellende in Australië stel afneemt, zodat ook iets relatief onbelangrijks als een sporttoernooi zorgeloos doorgang kan vinden.

Serena Williams

In 2017 won Serena Williams de cup in Melbourne; het was haar 23e Grand Slam-titel. Inmiddels is de Amerikaanse alweer 38 jaar oud en heeft ze begin 2018 een kind op de wereld gezet. Na haar overwinning in 2017 speelde Williams nog vier Grand Slam-finales, maar verloor ze allemaal. Die felbegeerde 24e Grand Slam-titel ontbreekt er dus nog aan. Toch tipt voormalig toptennisser Martine Navritalova haar als de potentiële winnaar van de Australian Open 2020. Het snellere oppervlak van de baan en de omstandigheden passen haar volgens Navritalova uitstekend. En die kan het weten.

Ashleigh Barty

Toch gaat Williams wel serieuze tegenstand krijgen van een andere grote favoriet: Ashleigh Barty. De 23-jarige Australische won de meest recente editie van Roland Garros en wordt ook in de favorietenrol geplaatst. Zij zal in haar eigen land graag de cup omhoog houden, maar tot nu toe is haar beste prestatie op de Australian Open de kwartfinale. Die haalde Barty ze vorig jaar.

Roger Federer

Australian Open

Bij de heren kan Roger Federer de oudste Grand Slam-winnaar ooit worden (nu is dat Ken Rosewall). Hij vindt zichzelf met zijn 38 jaar geen favoriet, maar als Williams het op die leeftijd zou moeten kunnen, kan Federer het ook. Federer heeft alweer 20 Grand Slams op zak, maar rekent erop in ieder geval niet (voor lang) recordhouder te gaan worden. Hij heeft namelijk al laten doorschemeren dat hij denkt dat Djokovic en Nadal in totaal meer Grand Slams gaan winnen dan hij. Zo goed zijn ze, vindt hij. Dus mag je graag wedden op tennis, dan kun je misschien beter het advies van Federer volgen en je geld op iemand anders zetten.

Novak Djokovic

Federer staat inderdaad ook niet bovenaan het lijstje van favorieten bij de heren, want die plaats is bij de bookmakers gereserveerd voor Novak Djokovic. De sympathieke Serviër won het toernooi vorig jaar na een finale tegen nog een mogelijke favoriet: Rafael Nadal. Djokovic heeft inmiddels zestien keer één van de belangrijkste vier tennistoernooien gewonnen.

Andy Murray

Op wie je in ieder geval niet hoeft te wedden, is Andy Murray; de Schot onderging in 2019 een heupoperatie en kent een kleine terugslag in zijn herstel. Hij zal dus niet in actie komen in Australië. En dat is best jammer, want Murray zou een uitstekende uitdager geweest zijn voor de eerder genoemde drie heren.

Related Articles