You are here: Home » Lifestyle » Wat zijn de tegeltrends voor de badkamer in 2020?

Wat zijn de tegeltrends voor de badkamer in 2020?

door Constance

Heb je plannen om in 2020 je badkamer en toilet te vernieuwen? En wil je weten wat dé tegeltrends zijn van dit moment? Dan is het altijd fijn als je een beetje op weg geholpen wordt want kiezen kan best lastig zijn, er zijn immers zoveel soorten tegels.

Creatieve wandtegels

Natuurlijk kan je kiezen voor de overbekende vierkante wandtegel maar anno 2020 mag je best wat meer lef tonen.

In de hedendaagse badkamer zie je steeds vaker dat er gekozen wordt voor 1 badkamerwand waarvan de tegels er echt uitspringen.

Je kunt denken aan hexagonale of reliëf tegels, mozaïek tegeltjes of een opvallende kleur en dit geeft je muur een extra bijzonder accent. En heb je al eens gedacht aan handgemaakte tegels uit Marokko of Portugal?

Wat ook een mooi en opvallend resultaat geeft, is een combinatie van extra grote tegels in combinatie met kleine tegels, en helemaal als je kiest voor tegels die een natuurlijke uitstraling hebben.

Je gaat voor luxe

Het klinkt misschien oubollig maar marmer maakt een echte come-back, maar natuurlijk wel in een nieuw jasje.

De XXL tegel wordt steeds populairder, en wel om verschillende redenen. Je krijgt minder voegen, dus scheelt dat weer schoonmaken. En je badkamer krijgt met marmer ook de uitstraling van luxe hotelbadkamer.

Wat doen we met de vloer?

De grote tegel is ook op de vloer populair, maar in 2020 zien we ook weer een oude bekende terug; de Terrazzovloer.

Terrazzo kan je op de ouderwetse manier laten storten, maar er zijn nu mooie terrazzo tegels die een stuk eenvoudiger te plaatsen zijn en daardoor wordt je Terrazzovloer een stuk voordeliger.

En Terrazzo kan niet alleen op vloer, je ziet het ook terug in wandtegels, wastafelbladen en waskommen.

En wist je dat je niet altijd je oude vloertegels hoeft te verwijderen om een nieuwe badkamervloer te laten leggen. Je kunt je vloertegels kopen bij Douche Concurrent en zij kunnen je ook het juiste advies geven of je je oude vloer kunt laten liggen.

Kies voor kleur

Wit en zwart voeren nog steeds de boventoon, maar ook warme tinten worden steeds populairder. We nemen in 2020 de industriële trend uit 2019 mee. Heb je een landelijke badkamer, dan kan je met zwarte tegels en accessoires je badkamer iets meer pit geven.

Grijsgroen is de trendkleur voor 2020. Maar ook pasteltinten, zoals oudroze en licht geel, zijn een perfecte combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen.

White and blue bathroom interior with a round white tub, two narrow windows, a tree in a pot and a ladder in a corner. Side view. 3d rendering mock up

Badkameraccessoires

Net als de grote XXL wand- en vloertegel, zijn grote ronde spiegels helemaal hip. En met een grote spiegel maak je gelijk een kleine badkamer optisch groter.

Wil je een echt ‘zen-moment’ creëren, zet dan een aantal geurkaarsen in je badkamer en hang een aantal luchtzuiverende planten op. Deze hoeven bijna geen water en zorgen voor een schone frisse lucht.

Dol op messing en koper? Deze accessoires komen het beste tot hun recht in een luxe hotelbadkamer, maar bedenk wel less = more.

Related Articles