You are here: Home » Beauty » Wenkbrauwen, wimpers en ogen; dit zijn de trends voor lente/zomer 2019

Wenkbrauwen, wimpers en ogen; dit zijn de trends voor lente/zomer 2019

door Constance

De lente is begonnen en dat is de opmaat naar rokjesdag. En wat zijn de schoonheidstrends dit voorjaar en zomer? We gaan beginnen met een stralende oogopslag.

wimpertrends 2019

Wenkbrauwen

In de jaren 80 waren dunne wenkbrauwen helemaal in.  En als je je wenkbrauwen jarenlang flink hebt geëpileerd dan zit je nu, anno 2019, met de gebakken peren. Want al een aantal jaren zijn volle mooie wenkbrauwen dé trend en wenkbrauwhaartjes groeien vaak niet gemakkelijk meer terug.

Maar je kan de natuur, op verschillende manieren, een handje helpen om zo een mooie volle ‘brow’ te creëren.
Je kan aan de slag met wenkbrauwpoeder en sjablonen; dit geeft een prima resultaat maar je moet dit elke ochtend weer opnieuw doen. Er zijn ook zgn. browtattoo pencils te koop en deze geven een semi-permanent resultaat, dat 3 tot 5 dagen blijft zitten.

trends ogen 2019

Een blijvende oplossing krijg je met een wenkbrauw tatoeage. Je kan kiezen voor oa. hairstrokes, ombre of microblading.

Bij hairstrokes worden de (verdwenen haartjes) ingetekend en daardoor ziet de wenkbrauw er voller en natuurlijker uit. Heb je dunne, onregelmatige, weinig of geen wenkbrauwen? Dan is de hairstrokes techniek voor zeer geschikt.

Kies je voor de ombre techniek dan worden de missende haartjes als een schaduw aangebracht, om zo het tekort aan haartjes aan te vullen.

En tenslotte is er nog microblading waarbij met een dun mesje, fijne haartjes tussen je wenkbrauwen worden ingetekend waardoor je een heel natuurlijk effect krijgt.

Het voordeel van deze 3 methodes is, dat je ’s ochtends als je opstaat, gelijk al een frisse blik hebt en dit kan worden versterkt als je ook gelijk een mooi dun lijntje op je oogleden laat tatoeëren. En als je een lekkere duik in zee of in het zwembad neemt hoef je niet bang te zijn je er als een pandabeer uitkomt.

Wimpers

Lange, volle wimpers zijn een andere trend waar heel veel cosmeticamerken op inspelen. En om deze te krijgen zijn er heel veel mogelijkheden.

Zo kan je kiezen voor wimper-extensions. Je hebt dan geen mascara meer nodig en ook, bij het opstaan, zie je er stralend uit. Er is wel een nadeel want je kan niet meer lekker in je ogen wrijven, want dan bestaat de kans dat de wimpers loskomen. En ook onder de douche moet je oppassen met water, zeep en shampoo. Verder moet je erop rekenen dat je extensions elke 5/6 weken bijgewerkt dienen te worden.

Een alternatief voor wimper-extensions is de wimper lifting. Dit is een soort permanent voor je eigen wimpers. Er wordt een mooie krul in je wimpers gezet die tot 5-6 weken blijft zitten. En als je meteen je wimpers laat verven, heb je weinig tot geen mascara meer nodig.

Voor een blijvend resultaat kan je aan de slag gaan met een wimperserum. Het nadeel is dat je gemiddeld 16 weken lang, elke avond, met een dun penceel het serum op je ooglid moet aanbrengen. Het voordeel is dat je lange én volle wimpers krijgt en dat dit blijvend is, als je tenminste het serum regelmatig blijft gebruiken.

Vind je dit allemaal teveel ‘gedoe’, kies dan voor wimperkruller en een goede mascara. En wil je voor 1 avondje je ogen extra bendrukken dan zijn er ook kunstwimpers te koop, waarbij de magnetische kunstwimpers versie het gemakkelijkste in gebruik zijn want je hoeft niet aan de slag met wimperlijn en je haalt ze heel eenvoudig van je wimpers af.

wenkbrauwen trends 2019

Permanente eyeliner

Wil je je ogen nog meer laten stralen? Dan maakt een lijntje boven je wimper aanzet het helemaal af.  En dan kan je kiezen voor een getatoeëerd lijntje, ofwel de permanente eyeliner, en dit blijft minimaal 1 jaar zitten.

Er zijn twee methodes; Met een paar kleine stipjes tussen je wimpers worden je ogen meer benadrukt zonder dat het lijkt alsof je ogen zijn opgemaakt. Je ogen krijgen een frisse blik en daardoor is deze methode ideaal voor iedereen die zijn of haar ogen sprekender willen maken.

Liever een mooi strakke lijntje? De permanente eyeliner wordt gemaakt door de stipjes, tussen de wimpers, te verbinden met een lijntje. En dan kan jezelf bepalen hoe dik of dun je dit lijntje wilt hebben. Ook kan je kiezen om gelijk een ‘wing’ te laten aanbrengen, als je hier niet zo handig in bent.

En bij een dikkere eyeliner is het mooi om 2 verschillende kleuren te nemen. De basiskleur wordt gebruikt voor de dunne lijn en daarna wordt de dikkere lijn opgevuld met een 2e kleur. Deze kleur wordt gekozen aan de hand van de kleur van je ogen.

Vind je dit een handig artikel, meer beauty kan je vinden op lifestylelady.nl

Related Articles