You are here: Home » Reizen » 5 leuke onbekende stedentrips in Europa

5 leuke onbekende stedentrips in Europa

door Jaro
onbekende-stedentrips-europa-blogo

Stedentrips in Europa zijn razend populair. Zo veel leuke steden liggen op steenworpafstand van ons kleine landje. Met het vliegtuig ben in binnen een paar uurtjes in Parijs of Barcelona en ook met de trein worden steden in Europa steeds beter bereikbaar. Wat zijn nu de leukste stedentrips in Europa die je nog niet kende? Wij hebben 5 onbekende stedentrips in Europa op een rijtje gezet!

Onbekende stedentrips in Europa

Ben jij een echte ‘cityhopper’? Dan heb je de meeste grote steden in Europa waarschijnlijk al meerdere malen bezocht. De hoogste tijd om je wereld te vergroten en op stedentrip naar een onbekende stad te gaan. 5 onbekende stedentrips in Europa dit zeker de moeite waard zijn hebben wij op een rijtje gezet!

1 Ragusa, Italië

Ragusa ligt in Italië en behoort zeker tot de meest originele stedentrips in Europa, zo niet dé meest originele stedentrip in Europa. Dit stadje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bevindt zich in de meest zuidelijke provincie van Sicilië. Ragusa barst van de historie en indrukwekkende gebouwen. De stad ligt boven op een heuven en je vindt er meer dan 50 historische kerken. Voor een prachtig uitzicht wandel je naar het hoogste punt van de stad: ‘Santa Maria delle Scale’. Je kunt direct vliegen naar deze stad op de luchthaven Comis, zo’n 15 kilometer bij Ragusa vandaan.

2 Valetta, Malta

Valetta werd afgelopen jaar – samen met Leeuwarden – uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Deze kleine gezellige stad is de hoofdstad van het eiland Malta en de gebouwen zijn erg uniek. De beroemde Jean Parisot de la Valletta heeft het meerendeel van de historische gebouwen ontworpen en deze vind je verspreid over de stad. De witte straatjes, rijkelijk gevulde kerken en gezellige barretjes maken deze stad een echte ‘underdog’ als het om stedentrips in Europa gaat.

3 Marseille, Frankrijk

Een stedentrip naar Frankrijk gaat in de meeste gevallen naar Parijs. Parijs is natuurlijk een verschrikkelijk mooie stad, maar ook wel erg druk. Een rustiger én zonniger alternatief in Frankrijk: Marseille. Deze multiculturele stad is erg uniek en je zult hier een van de meest bijzondere stedentrips in Europa ervaren. De vele monumenten en paleizen zijn uiteraard een bezoekje waard, maar vooral de algehele sfeer in de stad is een reden om hier naartoe te gaan. Krappe meanderende straatjes, veel gezelligheid en buitenleven én je kunt hier heerlijk eten. Als kers op de taart liggen er een aantal prachtige stranden om de hoek. Bovendien is deze stad een stuk goedkoper dan Parijs. Marseille is een echte aanrader als je opzoek bent naar een budget stedentrip in Europa.

4 Kotor, Montenegro

Een unieke stedentrip vind je in Oost-Europa. In Montenegro om precies te zijn. In het Westen van het land bevindt zich de stad Kotor, ook de bekend als ‘de bruid van de Adriatische Zee’. De baai van Kotor staat te boek als een van de mooiste baaien ter wereld en deze bijzondere stad staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat maakt deze stad zo uniek? De architectuur, de aardige mensen, de lokale delicatessen en het prijsniveau. Alles in deze stad is spotgoedkoop, wat ervoor zorgt dat je niets hoeft over te slaan!

onbekende-stedentrips-europa-blogo-2

5 Heidelberg, Duitsland

We sluiten deze lijst af met een stad in Duitsland. Duitsland heeft vele populaire steden. Denk bijvoorbeeld aan Berlijn, Hamburg of München. Deze steden zijn alleen erg groot en bovendien erg toeristisch. Wanneer je opzoek bent naar een originele stedentrip in Duitsland dan is Heidelberg een aanrader! Deze stad bevindt zich vlakbij Karlsruhe, waar zich overigens ook een luchthaven bevindt. Je vindt in Heidelberg de oudste universiteit van het land, maar dat is natuurlijk niet alles. De omgeving is erg mooi met imposante kastelen, grote rivieren, en dichtbegroeide bossen. Ideaal voor mensen die een stedentrip graag combineren met wat tijd doorbrengen in de natuur.

Welk van deze onbekende stedentrips in Europa trekt jou het meest aan? En waarom? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles