You are here: Home » Lifestyle » Wil je een vibrator of masturbator kopen?

Wil je een vibrator of masturbator kopen?

door Constance

Bij elke sexshop zijn ze te koop, vibrators. En het taboe uit de jaren ’70 en ’80, waarbij in de diverse postordergidsen een massagestaaf (huidkleurig) tegen de wang van het vrouwelijke model gehouden werd, ligt allang achter ons.

Maar toch is het niet een onderwerp wat vrouwen gemakkelijk met elkaar bespreken. Terwijl het best handig zou zijn als je, voordat je een (nieuwe) vibrator aanschaft, aan je vriendinnen kan vragen welk model en merk zij gebruiken en of ze tevreden zijn. Dit soort gesprekken voeren we wel over mascara en lippenstift, dus waarom niet over vibrators?

Minder bekend zijn masturbators. De masturbator is een speeltje voor mannen, dat zij kunnen gebruiken tijdens eenzame avonden en nachten.  Wil je een masturbator kopen? Er zijn veel verschillende modellen en kleuren waar je uit kan kiezen. 

Wat is een vibrator precies?

Een vibrator is een trillende sexspeeltje dat je voor vagina-, clitoris- en anusstimulatie gebruikt, dit in tegenstelling tot de dildo. Een dildo trilt niet en wordt alleen gebruikt om te penetreren. Een vibrator kan gebruikt te worden voor penetratie maar dit hoeft niet. Een vibrator heeft minimaal 1 vibratiestand, maar de hedendaagse vibrator heeft er veel meer. En een vibrator kan eruit zien als een piemel, zoals altijd het geval is bij een dildo, maar het hoeft niet. Een vibrator is er in verschillende kleuren, vormen en maten.

De geschiedenis van de vibrator

De vibrator is inmiddels bijna 140 jaar oud, en werd in 1e instantie gebruikt als medisch hulpmiddel. Psychiaters ontdekten dat hysterische vrouwen op deze manier rustig werden. De vibrator van die tijd is niet te vergelijken met de modellen die je nu kan kopen, en ze waren niet alleen heel groot, maar ook nog eens erg lawaaiig. Na de 1e Wereldoorlog kwam het besef dat de vibrator ook gebruikt werd om ‘sexuele lusten’ op te wekken en dat kon niet. Ruim 50 jaar lag er taboe op de vibrator en pas in de jaren ’80 kwam de vibrator terug in de huidkleurige versie bij de postorderbedrijven.

Toch was de vibrator nog steeds geen onderwerp dat op een verjaarsdagpartijtje besproken werd, tussen de kaas- en worstblokjes door. Maar de doorbraak kwam door de Amerikaanse serie ‘Sex and The City’. In deze serie werd de ‘Tarzan’ gepromoot en nog steeds is dit model het meest populair model vibrator dat verkocht wordt

Verschillende modellen

De Tarzan is penisvormig en voorop zit een altijd een uitstulping (kan een aapje, konijntje, vogel of dolfijn zijn) en hiermee wordt ook de clitoris gestimuleerd. Zo word je op 2 manieren stimuleert.

Er zijn ook vibrators die gebruikt worden voor een massage van bijv. rug of schouders, dit zijn Wand vibrators. En vaak kan je de kop van deze vibrator verwisselen. Daardoor kan je hem ook gebruiken in je intieme zone.

Bij veel vrouwen is het stimuleren van de G-plek dé manier voor een vaginaal orgasme, en daar kan een G-plek vibrator bij helpen. Dit type vibrator is altijd gebogen waardoor de G-plek extra stimuleert wordt.

Wil je dat niet iedereen weet dat je een vibrator bij je hebt, dan zijn de mini-vibrator een uitkomst. Zij zijn klein, compact en passen daardoor gemakkelijk in je toilettas of handtas. En er zijn zelfs modellen die eruit zien als een lipstick. Sommige modellen zijn alleen geschikt voor de clitoris, terwijl er ook modellen zijn die je ook kan gebruiken voor in je vagina.

Wil je nog een stap verder gaan in je sexleven, dan is het kopen van een anaal vibrator misschien een suggestie. Een anaal vibrator kan gebruikt worden door mannen en vrouwen en zorgt voor een extra stimulatie tijdens het liefdesspel. 

Er zijn diverse soorten clitoris vibrators, deze zijn niet geschikt voor inwendig gebruik. Deze vibrators zijn er in veel verschillende modellen en kleuren en hebben meerdere regelbare vibratiestanden en -patronen. De vinger vibrator is er zo een. Dit is een kleine vibrator die aan één of meerdere vingers geschoven kan worden. Vanwege zijn kleine omvang en vaak schattige uiterlijk is het een ideale toy om in huis te halen wanneer je nog niet eerder een seksspeeltje hebt geprobeerd.

Er zijn ook vibrerende slipjes, dit zijn slips met een ingebouwde bullet die trilt. Niemand die ziet dat je dergelijk slipje draagt maar je kan altijd en overal een orgasme krijgen. Dit is ook het geval met de remote vibrators en dit is een vibrator die je kunt bedienen op afstand en vaak is dit een draadloos model. Deze vibrators met afstandsbediening zijn perfect om te gebruiken door stellen tijdens het voorspel, of door vrouwen die gestimuleerd willen worden op een makkelijke manier. Een remote vibrator is een vibrator die je kunt bedienen op afstand en vaak is dit een draadloos model.

Is dit alles of is er nog meer?

Bovenstaande vibrators zijn de meest gebruikte en/of meest voorkomende modellen, maar er is nog veel meer keuze.

Waterproof vibrators zijn ook geschikt voor onder de douche, in bad of in zee. Het schoonmaken van een waterdichte vibrator gaat makkelijker, omdat je hem onder de kraan kunt houden. Veel vibratie eitjes zijn waterdicht en daarom zijn het populaire mini-vibrators voor in de badkamer.

Ga je voor dubbel of zelfs driedubbel genot? Kies dan voor de dubbele vibrator. Deze is te herkennen aan de verschillende uiteinden die aan de vibrator zitten. Zo kan er aan een dubbele vibrator een plug zitten voor anale en/of clitoris stimulatie en de andere vibrator heeft het uiterlijk van een penis. Met duo vibrators (of trio varianten) worden meerdere gevoelige plekjes van je lichaam gestimuleerd en dat kan voor veel mensen extreem opwindend zijn.

De realistische vibrators lijkt nog het meeste op een dildo, maar dan wel vibrerend. Dit model heeft vaak een eikel en een  geaderde schacht en soms ook nog een (deel van) een balzak.

Een strapon vibrators, beter bekend als de voorbindpenis, wordt vaak gedragen in combinatie met een harnas. Dit model wordt meestal door vrouwen gebruikt zodat zij hun partner kunnen penetreren. Dit kan zowel een vrouwelijke als een mannelijke partner zijn. Een variant hierop is de holle strapon, deze is speciaal bedoelt voor mannen. Je stopt je piemel in de holle schacht en hierdoor krijg je meer lengte en je blijft langer hard. En op de dubbele stapon zit er aan beide kanten een vibrator waardoor beide partners een penetratie krijgen, waarbij er ook modellen zijn die tevens een anusplug hebben.

De opblaasbare vibrator heeft een pompje waardoor de penis dikker kan voelen of als je een diepere penetratie wilt. En hierdoor wordt dit model ook vaak voor anale sex gebruikt, want met dit model kan de anus langzaam wijder worden.

Tenslotte zijn er nog fun vibrators. Dit zijn grappige vibrators die vaak cadeau worden gegeven bij vrijgezellendagen of -feestjes. Maar ze zijn wel degelijk gewoon te gebruiken.

Dus lieve dames ga gewoon eens het gesprek aan met jullie vriendinnen en je zult versteld staan hoeveel dames er tegenwoordig een vibrator (of meerdere) in het nachtkastje hebben liggen.

Related Articles