You are here: Home » Lifestyle » Dit is waarom een BMW importeren een goed idee is

Dit is waarom een BMW importeren een goed idee is

door danny
Dit is waarom een BMW importeren een goed idee is

Loop je al een tijdje rond met het idee om een nieuwe auto te kopen? En heb je dan een Duits merk zoals BMW op het oog? Waarschijnlijk is het dan een goed plan om de auto uit het land van oorsprong te importeren. Het importeren van een auto gaat vaak gepaard met een financieel voordeel en zeker bij een wat duurdere auto kan dat voordeel flink uitpakken. In dit artikel vertellen we je meer over het importeren van een BMW.

Geniet van een groter aanbod in Duitsland

Voor veel mensen staat Duitsland bekend als het land van Bayerische Motoren Werke, oftewel het land van BMW. Omdat het merk hier vandaan komt is het aanbod aan BMW’s in Duitsland over het algemeen groter. Vooral als je een exclusief model op het oog hebt is de kans groter dat je hem in Duitsland kunt vinden dan in Nederland. Nederland is natuurlijk een veel kleiner land, dus er staan hier nou eenmaal wat minder exclusieve auto’s te koop. Ben je dus van plan om een bijzonder model aan te schaffen, kijk dan zeker eens bij een importbedrijf om te zien wat er allemaal beschikbaar is over de grens.

Behaal financieel voordeel door lagere aanschafprijzen

Het is inmiddels geen geheim meer dat de prijzen van auto’s in Nederland een stuk hoger liggen dan in het buitenland. Nederland is zelfs een van de duurste landen om een auto te kopen van de hele Europese Unie. Alleen in Denemarken ben je nog duurder uit als je een vierwieler wilt aanschaffen. Gemiddeld gezien betaal je bij de aanschaf in Nederland 21% meer dan in een ander EU land.

Gelukkig kun je dit prijsverschil ook in je voordeel laten werken. Als je je auto namelijk uit een land haalt waar de aanschafprijzen lager liggen, kun je dus geld besparen. Je moet helaas wel nog BPM betalen als je de auto importeert, wat een deel van je voordeel teniet doet. Bij een tweedehands auto hoef je alleen de rest-BPM te betalen welke lager ligt dan de BPM op een nieuwe auto.

Meer opties op een auto uit Duitsland

Meer opties op een auto uit Duitsland

Nog een reden om je BMW te importeren is het feit dat Duitse auto’s vaak beter uitgerust zijn met opties. Omdat Duitsers minder hoeven te betalen voor hun auto vinden ze het niet erg om alle opties aan te vinken bij de dealer. Het gevolg is een tweedehandsmarkt gevuld met full-option auto’s. Al die technische snufjes wil je natuurlijk ook in jouw toekomstige auto. Een BMW importeren is dus een goed idee als je graag in een auto met veel opties rijdt.

 

 

 

Related Articles