You are here: Home » Wonen » De zoektocht naar een moderne eetkamerstoel

De zoektocht naar een moderne eetkamerstoel

door Constance

Het najaar is vaak dé periode waarop huizen en appartementen rigoureus veranderd worden. Een andere kleur op de wanden en voor de ramen, nieuwe accessoires en tenslotte verandering van meubels.

De eettafel wordt niet alleen meer gebruikt om aan te eten. De kinderen maken hier hun huiswerk, de zzp’er werkt aan zijn of haar opdrachten en in het weekend zit je gezellig te borrelen en te praten.

De eetkamerstoel

Natuurlijk is de tafel dan belangrijk, maar de stoelen rondom die tafel zijn nog belangrijker. Ga je voor modern, klassiek of tijdloos? De moderne eetkamerstoelen van goossenswonen.nl zijn erg comfortabel, want niet alleen het uiterlijk is belangrijk maar je wil natuurlijk ook heerlijk zitten.

Waar moet je op letten?

Er zijn nogal wat modellen waar je uit kan kiezen. Een kuipstoel geeft je een goede ondersteuning en deze kan je ook gemakkelijk in je zithoek neerzetten.

Houd je van lang natafelen? Dan zijn stoelen met een armleuning net even wat comfortabeler en dat geldt ook voor een eetkamerstoel met een verstelbare rugleuning, want dan kan je heerlijk onderuitzakken.

Werk je overdag aan je eettafel, bijvoorbeeld achter je laptop, let dan op een stoel waarbij je goed rechtop zit, met een hoge rugleuning. Op deze manier blijft je rug recht en krijg je niet de neiging om onderuit te gaan zakken.

Materialen

De vorm is belangrijk, maar dit geldt ook voor het materiaal. Ga je voor leer, bycasta (splitleer), kunststof of stof?

Als je kleine kinderen hebt, is echt leer misschien niet zo handig. Kunstleer is dan dé oplossing: het kan tegen een stootje en is ook nog eens makkelijk schoon te houden.

Bycasta is splitleer met een kunststof laag en hierdoor zijn deze stoelen voordeliger dan stoelen van echt leer en je kan ze gemakkelijker onderhouden. Nadeel is wel dat ze eerder slijten dan echt leer.

Wil je je kamer lekker opfleuren? Kies dan voor stof of kunststof, want die modellen zijn er in heel veel verschillende kleuren.  Stof is lekker warm aan de billen en benen, in de winter ideaal, maar in de zomer kan het te warm zijn. En vlekken zijn minder gemakkelijk weg te krijgen in bijvoorbeeld fluweel of ribstof.

Poten of wielen?

Houten poten onder je stoelen hebben een warmere uitstraling, terwijl metaal wat koeler en moderner oogt. Wielen geven je stoelen een meer industriële look. Kies wat het beste bij jouw stijl past en maak je interieur helemaal af.

Welke stijl kies je?

Je kan je stoelen aanpassen aan de stijl van je interieur en je eettafel. Heb je een landelijke stijl in huis, ga dan voor wat klassiekere stoelen.

Wil je toch liever iets moderns en hip? Een kunststof stoel is dan een uitstekende keuze, maar houd er wel rekening mee dat deze meer trendgevoelig zijn.

Natuurlijk kan je ook verschillende stoelen rondom je eettafel zetten, maar zorg er wel voor dat alle poten dezelfde hoogte hebben waardoor ook de zithoogte gelijk uitkomt. Houdt er wel rekening mee dat alle stoelen wel goed onder je eettafel passen.

Tips en tricks

Houd bij de aanschaf van een nieuwe eettafel en eetstoelen altijd rekening met de ruimte waar je deze set wil gaan plaatsen. Heb je veel ruimte en wil je stoelen met armleuningen, reken dan minimaal 70 cm. per stoel en waarvoor ga je je eettafel gebruiken? Alleen om aan te eten, of ook om aan te werken, te vergaderen en te borrelen? Simpelweg, allemaal aspecten om rekening mee te houden. Als je thuis wat minder ruimte hebt, kun je kiezen voor eetkamerstoelen met leuning. Deze zijn ook leuk in de zithoek en makkelijk bij te schuiven wanneer je eters hebt. 

Related Articles