You are here: Home » Eten & Drinken » Op zoek naar vegetarische recepten?

Op zoek naar vegetarische recepten?

door Constance
Vegatarische recepten

Steeds meer Nederlanders eten vegetarisch. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om gelijk 100% vegetariër (of zelfs veganist) te worden, maar misschien gaat je dan nog net 1 stap te ver.

Dus besluit je flexitariër te worden, want een flexitariër kiest er bewust voor om 1 of meerdere dagen per week geen vlees of vis te eten.

Wat is het verschil tussen de verschillende type tariërs?

Flexitariërs eten meerdere dagen per week vegetarisch, terwijl vegetariërs helemaal geen vis en vlees eten. Als je wel vis en schaaldieren eet, ben je een pescotariër. En de veganist kiest ervoor om helemaal geen dierlijke producten te eten of te gebruiken.

Nu vraag je je misschien af waarom je flexitariër zou moeten worden?  Wel nu, er zitten een aantal voordelen aan vegetarisch eten.

Je veroorzaakt minder dierenleed

Elke keer dat jij ervoor kiest om vegetarisch te eten wordt er geen dier geslacht. Als je je hele leven lang vegetarisch eet, blijven er ruim 900 dieren leven. En als je toch kiest voor een stukje vlees of kip, ga dan voor vlees met het bio+ of beter keurmerk.

Vegetariërs leven gezonder

Als je veel rood en bewerkt vlees eet heb je meer kans op een beroerte, diabetes en kanker. Al in 2015 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bewerkt vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen gezet.

Je bent milieu- en klimaatbewust bezig

Het algemeen bekend dat de veehouderij veel broeikasgassen uitstoot. En wist je dat 1 koe, in 1 jaar tijd, net zoveel broeikasgas veroorzaakt, als 1 auto die anderhalf keer de aarde rondrijdt.

Verder is er voor 1 kilo vlees heel veel water en voer nodig en om het voer te produceren worden soms hele stukken oerwoud gekapt.

Vegetarisch eten wordt steeds lekkerder

Vegetarisch koken

Het imago dat vegetarisch voedsel saai en smakeloos is, is allang achterhaald. Het wordt steeds lekkerder en gevarieerder en dat geldt ook voor vleesvervangers zoals de vegetarische gehaktbal en kroket. En ook in restaurants kan je tegenwoordig heerlijk vegetarisch eten, de tijd van een salade met geitenkaas is echt voorbij.

Ik ben op zoek naar lekker en gevarieerd vegetarische recept

Natuurlijk kan je in elke boekenwinkel terecht voor een grote keuze aan vegetarische kookboeken, maar om nu de supermarkt binnen te komen met een kookboek in je hand is onhandig en niet praktisch.

Er zijn steeds meer boodschappen websites, waarbij je, onder het kopje vegetarische recepten, allerlei heerlijke recepten en gerechten kunt terugvinden. En wil je het jezelf nog gemakkelijker te maken, maak dan een online boodschappenlijstje met de ingrediënten die nodig hebt. En zo kan ook jij vandaag overheerlijk vegetarisch gaan koken.

Related Articles