You are here: Home » Wonen » Zo creëer je een stoere industriële tuin

Zo creëer je een stoere industriële tuin

door danny
Zo creëer je een stoere industriële tuin

Wil je de tuin een stoere make-over geven? Dan is de industriële stijl vast iets voor jou. In dit artikel lees je tips en ideeën om jouw tuin een stoere uitstraling te geven en tegelijkertijd een gezellige sfeer te creëren. Alvast veel succes!

Verwerk robuuste materialen in de tuin

De industriële stijl is te herkennen aan het gebruik van robuuste materialen. Je kunt dit zowel toepassen in je interieur als in de tuin. Voeg bijvoorbeeld veel hout toe. Het liefst met een onbewerkte, verweerde of massieve look. Ook beton, staal, steen en andere rauwe materialen zijn een geweldige toevoeging voor een stoere tuin.

Voeg zwarte elementen toe

Door een aantal zwarte elementen terug te laten komen, krijgt de tuin direct een hele industriële look. Het kunnen een paar kleine details zijn, maar ook grote objecten. Denk aan zwarte bijzettafeltjes, accessoires op de tuintafel, zwarte tuinkussens of een zwarte schutting. Heb je een tuinhuisje en kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? Gebruik dan zwart Zweeds rabat voor de nieuwe gevelbekleding. Deze planken worden ook wel potdekselplanken genoemd. Als je een beetje handig bent, kun je de rabatdelen eenvoudig zelf monteren. Zweeds rabat is daarnaast toe te passen als wand in een overkapping, gevelbekleding voor je woning of als schutting.

Ga voor een industriële tuinset

Ga voor een industriële tuinset

Kies voor tuinmeubelen met een stoere en robuuste uitstraling. Veel industriële tuintafels hebben bijvoorbeeld een zwart stalen onderstel en een houten blad. Wil je liever geen nieuwe tuinmeubelen kopen? Geef je huidige set dan een stoere touch met zwarte of donkergrijze kussens.

Leg grote grijze tegels in de tuin

Ook het terras heeft veel invloed op de totale sfeer. Met grote grijze tegels van natuursteen of met betonlook zit je bij deze stoere stijl zeker goed! Wil je liever een warmere kleur toevoegen aan de tuin? Kies dan voor houten vlonders of andere onderhoudsvrije tegels met houtlook.

Koop een vuurschaal of vuurkorf

Een zwarte vuurschaal of robuuste vuurkorf heeft een hele stoere uitstraling. En ’s avonds zorgt het warme vuurtje juist voor een hele aangename sfeer. Geef het item dus zeker een mooi plekje in jouw tuin!

Vergeet de gezellige sfeer niet

Probeer naast de stoere elementen ook genoeg sfeervolle items toe te voegen. Combineer een industriële tafel bijvoorbeeld met bohemian stoelen, leg een leuk buitenkleed op het terras, hang een lichtsnoer aan de schutting en voeg voldoende sfeerverlichting toe.

Met welke tips en ideeën ga jij binnenkort aan de slag?

Related Articles