You are here: Home » Lifestyle » Alternatieve kerstboom of hypermoderne kerstornamenten? Misschien zijn deze unieke kerstdecoraties wel iets voor jou!

Alternatieve kerstboom of hypermoderne kerstornamenten? Misschien zijn deze unieke kerstdecoraties wel iets voor jou!

door danny
Alternatieve kerstboom of hypermoderne kerstornamenten Misschien zijn deze unieke kerstdecoraties wel iets voor jou!

Het is ieder jaar rond december weer leuk om je woning te decoreren. Kerst staat immers voor de deur: hoog tijd om je huis gezellig aan te kleden! Merk je dat je wat bent uitgekeken op de kerstversieringen die je jaar in, jaar uit weer tevoorschijn haalt? Pak het dit jaar eens anders aan, met unieke en originele kerstdecoraties. Hier kun je allemaal aan denken!

Alternatieve kerstboom

De kerstboom speelt de hoofdrol in de meeste woonkamers. Veel mensen kiezen voor een boom in huis, en meestal ook nog eens een grote boom. Maar zo’n kerstboom ziet er toch ieder jaar weer ongeveer hetzelfde uit. Ben je toe aan iets nieuws? Haal dan geen traditionele kerstboom in huis, maar een kerstboom die er anders uitziet! Het staat heel leuk om voor een uniek idee te kiezen, zoals een alternatieve kerstboom. Hoe zo’n alternatieve boom eruitziet? We denken direct aan een stoere houten kerstboom, gemaakt van houten latjes of in een spiraalvorm van hout. Dit is absoluut een toffe eyecatcher in huis.

Er zitten verschillende voordelen aan een alternatieve houten kerstboom. Zo heb je nauwelijks onderhoud aan zo’n boom: je hebt immers geen last van uitvallende naalden. De boom is snel opgetuigd en komt in een slimme verpakking. Ideaal als je het zat bent om zo’n traditionele boom met moeite te moeten vervoeren. De houten boom gaat lang mee, aangezien deze van een hoogwaardige kwaliteit is en niet afneemt in sterkte zoals bij een kunstkerstboom vaak het geval is. Misschien vraag je je nog af: kun je zo’n houten kerstboom wel decoreren? Gelukkig wel! Hang er kerstverlichting in, evenals kerstballen en -ornamenten.

Hypermoderne kerstornamenten

Over de kerstornamenten gesproken! Er is momenteel een leuke trend gaande, namelijk die van de hypermoderne kerstornamenten. Waar kerstdecoraties over het algemeen vaak een wat ouderwets thema kennen, haal je het kerstfeest met deze hypermoderne versieringen juist helemaal naar de huidige tijd toe. Thema’s als engeltjes, rendieren en sterren zijn namelijk ingewisseld voor alledaagse zaken. Kies voor kerstornamenten met cocktailglazen, avocado’s, peper- en zoutstelletjes en auto’s, om maar wat ideeën te geven. Dat geeft een heel ander gezicht! Je kunt helemaal uitpakken en de kerstboom enkel met deze kerstornamenten versieren, of je kunt ze tussen je reguliere kerstballen hangen. Beide opties bieden gezelligheid in huis!

Hypermoderne kerstornamenten

Minimalistische kerstdecoratie

Je moet ervan houden, maar het kan wel een uniek beeld geven: minimalistische kerstdecoratie! Houd de styling zo rustig mogelijk, en laat geen poespas terugkomen. Dit maakt ook nog eens dat de kerstdecoratie een rustige look kent: perfect als je het huis altijd te druk vindt ogen rondom de feestdagen.

Houd de Scandinavische kerststyling als uitgangspunt, waarin die minimalistische stijl absoluut terugkomt. Kies voor basic kleuren, natuurlijke materialen en maak een strenge selectie: niet alle kerstversieringen kunnen een plekje krijgen in huis. Het gaat bij deze stijl juist om de kunst van het weglaten. Probeer het eens een keer uit, om te kijken of dit je bevalt!

Kerstversieringen op onverwachte plekken

Vind je de minimalistische kerststijl te saai? Dan is het volgende idee voor unieke kerstversieringen meer iets voor jou: zorg dat je decoratiestukken op onverwachte plekken plaatst! De kerstboom verwachten we allemaal wel in huis te zien, maar het is juist leuker om een verrassingseffect te creëren. Wordt er ’s ochtends een mok uit de keukenkast gehaald, voor koffie of thee? Hé, het is ineens een kerstmok die daar staat! Zet een kerstboom niet alleen in de woonkamer neer, maar kies ook voor een kleiner exemplaar in de hal of keuken.

Dat is sowieso een leuk uitgangspunt: beperk de kerstdecoratie niet alleen tot de woonkamer. De hal nemen we misschien al eens vaker mee, met een kerstkrans bijvoorbeeld. Maar er zijn nog veel meer plekken in huis! Hang ook kerstverlichting op in de slaapkamer, plaats een vaas met dennentakken in de badkamer en hang een kerstster op in de schuur. Het maakt je vrolijk om her en der de leuke decoratiestukken tegen te komen in huis!

DIY kerstdecoraties

Tot slot kun je ook zelf aan de slag gaan met het maken van kerstversieringen. Op die manier kun je ze immers zo uniek maken als je maar wilt! Ga bijvoorbeeld aan de slag met een opvallende kleur, zoals rood. Zo kies je voor de stijl van een romantische kerst, wat een ware kersttrend is! Een nog luxere kleur? We denken aan goud, het liefst in combinatie met glitters. Daarmee laat je de zelfgemaakte creaties nog eens opvallen! Maak zelf kransen, kerststerren of kerstballen, waar veel tutorials voor te vinden zijn. 

 

Maar je kunt de decoraties ook wat abstracter insteken, zodat je ze in januari gewoon nog kunt laten staan. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van kaarsen of kaarsenhouders, in een knus winters thema. Dat staat enorm gezellig in huis!

Related Articles