You are here: Home » Wonen » Zo realiseer je een kamer om in uit te rusten

Zo realiseer je een kamer om in uit te rusten

door danny
Zo realiseer je een kamer om in uit te rusten

Iedereen heeft het druk, maar houd je er wel eens rekening mee dat rust belangrijk voor je is? Het nemen van voldoende rust zorgt ervoor dat je jezelf door een drukke periode heen sleept zonder problemen. Hoe neem je genoeg rust in een tijd waar werk, familie, vrienden en sport centraal staan? Dit doe je door voor een kamer te zorgen waar je helemaal tot rust komt en even aan de drukte ontsnapt.

Kies voor rustgevende kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op je onderbewustzijn, waarbij het grootste verschil ligt tussen warme en koele kleuren. Een warme kleur werkt stimulerend en is daarom minder geschikt voor de rustruimte, ga daarom voor een koele kleur die rustgevend werkt. Voorbeelden hiervan zijn wit, blauw, groen en grijs. 

Laat de natuur terugkomen in je kamer 

Planten hebben een gezonde werking in je kamer, ze filteren de lucht en verhogen daarnaast ook de luchtvochtigheid. Naast dat planten goed zijn voor je gezondheid, hebben ze ook het voordeel dat ze zorgen voor ontspanning en rust. Dit is precies wat je wilt in je kamer. Zet daarom twee leuke planten neer, wanneer je er meer neerzet heeft dit een averechts effect. Ben je geen fan van het onderhouden van planten? Er zijn planten die weinig verzorging nodig hebben, zoals de krulvaren of de aloë vera plant. 

Een kamer om in uit te rusten

Zorg voor genoeg licht en frisse lucht 

Wanneer je wilt uitrusten in je kamer, is het belangrijk dat er een gezond klimaat is. Er is dus genoeg licht en frisse lucht nodig. Wanneer er weinig licht is, probeer dit dan op te lossen met een lichtkoepel, dakraam, dakkapel of lichtdoorlatende gordijnen. Probeer zoveel mogelijk met natuurlijk licht te werken in plaats van kunstmatig licht van lampen. Daarnaast wil je genoeg frisse lucht in de kamer hebben, zorg er daarom voor dat er ventilatieroosters zijn en open staan. Is dit niet het geval, probeer de kamer dan regelmatig te luchten door de ramen open te zetten. 

Rust uit in de juiste temperatuur

Je wilt een aangename temperatuur in de kamer hebben om uit te rusten. Deze temperatuur ligt tussen de 16 en 21 graden Celsius. Om deze temperatuur te behouden, wil je dat er verwarming en goede isolatie is in je kamer. Wanneer je geen verwarming hebt, is het ook mogelijk om te kijken naar opties zoals een elektrische verwarming, waardoor het niet nodig is om eerst verwarming aan te leggen. Isolatie is vooral belangrijk, wanneer het plafond van je slaapkamer het dak van je woning is. Vraag daarom aan de dakdekker, zodra hij het dak komt onderhouden of hij een korte blik kan werpen op welke isolatiemaatregelen er zijn genomen voor het dak. 

Related Articles