You are here: Home » Gezond » 5 Binnenplanten die het meest gezond voor je zijn

5 Binnenplanten die het meest gezond voor je zijn

door Jaro
meest-gezonde-binnenplanten

Een van dé trends van de afgelopen jaren: binnenplanten. In steeds meer huishoudens vind je meerdere planten terug. Planten voor binnen zien er natuurlijk mooi uit, ze creëren rust en daarnaast zijn ze ook erg gezond. Zo zorgen kamerplanten voor een gezonde lucht in huis. Welke planten hebben het beste effect? Wij hebben de 5 meest gezonde planten op een rijtje gezet!

Binnenplanten

Binnenplanten zijn weer helemaal hip. Denk aan een tropische palmboom, een bloeiende Orchidee of de populaire Monstera plant. Tegenwoordig raken ook steeds meer jongeren besmet met het ‘binnenplanten virus’. De meeste mensen halen bijzondere planten voor binnen in huis vooral voor de ‘looks’. Dat een plant gezondheidsvoordelen met zich mee brengt is natuurlijk ook een pluspunt. Daarom in dit artikel: 5 binnenplanten die gezond voor je zijn!

1 Aloë Vera

De Aloë Vera plant is erg populair over de hele wereld. Volgens Holistische mensen brengt deze plant positieve energie in huis. Verder ziet de plant er mooi uit én is deze eenvoudig te verzorgen. Vanuit wetenschappelijk oogpunt is de Aloë Vera ook een echte winnaar. Deze plant zuivert namelijk de lucht in huis en geef ’s nachts zuurstof af. De ideale plant voor in de slaapkamer dus!

2 Klimop

De klimop kent iedereen wel. Deze plant groeit als een gek en vind je zowel buiten als binnen terug. Buiten groeit de klimop vaak op muren of schuttingen. Binnen wordt minder vaak voor deze plant gekozen. Dit terwijl de klimop een van de meest effectieve luchtreinigers is. Bovendien is de klimop kinderlijk eenvoudig om te verzorgen. Je kunt hem het beste in een hangpot plaatsen. Zo kunnen de takken naar beneden groeien en dit zorgt voor een mooi aanzicht. Verder hoef je de klimop niet veel water te geven en hoeft de plant niet per se in het licht te staan.

3 Basilicum

Basilicum door het eten is heerlijk. Dit kruid kun je werkelijk in elk gerecht verwerken. Naast de overheerlijke smaak is het eten van basilicum ook erg gezond voor je. Wist je dat het ruiken aan basilicum ook gezond is? Basilicum ruikt heerlijk van zichzelf, maar dit is dus ook erg gezond. In deze plant zit namelijk het stofje linalool. Blootstelling aan dit stofje werkt stress verlagend. Ruik wanneer je gespannen bent dus maar even aan deze plant!

4 Palm

Een echte trend op het gebied van binnenplant is de palm. Met deze tropische plant haal je letterlijk de zomer in huis. De plant oogt zomers en warm én is de ideale toevoeging aan een licht interieur. Maar wist je dat de palm ook een heel gezonde plant is? Deze plant is als het ware een levende stofzuiger voor ongezonde stoffen in de lucht. De plant haalt stofjes als trichloorethyleen, benzeen en formaldehyde uit de lucht. Bovendien werkt de palm als een luchtbevochtiger. Een palm in de woonkamer is dus erg gezond!

binnenplanten-gezond-palm

5 Sansevieria

Een van de meest populaire planten onder mensen zonder groene vingers: de sansevieria, ook wel bekend als de ‘vrouwentong’. Deze plant kun je onmogelijk dood laten gaan. In de zomer geef je hem eens per twee weken water en ’s winters kan de Sansevieria gerust 8 tot 10 weken zonder water. Daarnaast hoef je deze plant niet op een lichte plek te zetten, de Sansevieria vindt het ook prima om in een donker hoekje te staan. Verder is dit een van de meest effectieve planten die koolstofmonoxide omzet in zuurstof.

Zo, dit waren de meest gezonde kamerplanten. Heb jij binnenplanten in huis? Zo ja, welke planten heb jij in huis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles