You are here: Home » Wonen » Verschillende soorten tv beugels op een rij

Verschillende soorten tv beugels op een rij

door danny
Verschillende soorten tv beugels op een rij

Een tv beugel is een ontzettend handig hulpstuk. Je kunt er namelijk een televisiescherm stevig mee aan de muur bevestigen. En dit heeft vele voordelen! Om te beginnen bespaar je een hoop ruimte. Het is niet meer nodig om een groot tv-meubel te kopen. Een scherm aan de muur ziet er bovendien een stuk moderner uit dan een tv met een grote standaard. Het beeld valt weg in de achtergrond en trekt weinig aandacht. Hierdoor komen al je meubels en accessoires beter tot zijn recht. Daarnaast is een tv beugel een hele veilige optie voor gezinnen. Kinderen kunnen het scherm niet per ongeluk omstoten. Het hangt stevig aan de muur zodat er niets mee kan gebeuren. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer informatie? Hieronder hebben we een aantal verschillende soorten muurbeugels op een rij gezet.

Platte tv beugel

Bij gebruik van een platte tv beugel hangt het scherm zo dicht mogelijk tegen de muur. Dit zorgt voor een moderne en minimalistische uitstraling. Het is de ideale optie als de bank of stoelen recht voor de televisie staan. Je hebt verder geen poespas nodig. Het grote voordeel van vaste muurbeugels is dat ze heel betaalbaar en eenvoudig te installeren zijn. 

Kantelbare tv beugel

Een kantelbare tv beugel is bijvoorbeeld handig voor in de slaapkamer. Je kunt de televisie hoog aan de muur hangen en vervolgens naar voren kantelen. Op deze manier kun je heel comfortabel tv-kijken vanuit je bed. Uiteraard is ook deze simpele muurbeugel eenvoudig op te hangen.

Draaibare tv beugel

Draaibare tv beugel

Kijkt jouw zithoek niet recht uit op een muur? Of wil je het tv-scherm zowel in de woonkamer als in de eetkamer kunnen bekijken? Dan is een draaibare tv beugel een goede oplossing. Deze muurbeugel kun je heel makkelijk van positie veranderen en aanpassen op iedere situatie. Er zijn zelfs flexibele beugels die je kunt draaien én kunt kantelen.

Elektrisch draaibare tv beugel

Hou je wel van een beetje luxe in huis? Dan kies je voor een elektrisch draaibare muurbeugel. Deze kun je vanuit bed of vanaf de luie stoel besturen. Ideaal!

OLED tv beugel

Tot slot zijn er nog tv beugels die speciaal zijn ontworpen voor OLED tv’s. Dit soort televisies zijn extra dun en daardoor erg kwetsbaar. Je moet ze dus op de juiste manier ophangen om het scherm niet te beschadigen. De OLED muurbeugels draaien extra soepel (handmatig of elektrisch) en sluiten naadloos aan op het dunne scherm.

Maak jij al gebruik van een tv beugel?

Related Articles