You are here: Home » Lifestyle » Duurzame interieurtrend: solid surface

Duurzame interieurtrend: solid surface

door Judith
solid surface

Heb jij al eens gehoord van solid surface? Het is de nieuwste trend op het gebied van een mooi en duurzaam interieur. Solid surface wordt met name gebruikt in de keuken, badkamer en eetkamer. Nu de mogelijkheden toenemen, kom je het ook steeds vaker tegen in andere ruimtes. Maar wat is solid surface? En waarom zou jij het ook in huis willen hebben?

Wat is een solid surface?

Een solid surface is een oppervlak dat gemaakt is van een kunststof mengsel. Het ziet er echter niet uit als kunststof: je kunt het in allerlei vormen vinden. Zo biedt Marlan met name solid surfaces met de uitstraling van natuursteen, zoals marmer en graniet. Perfect voor de afwerking van het keukenblad of in de badkamer. Een groot voordeel van een solid surface is de enorme degelijkheid. Het is een bijzonder hard en sterk materiaal, waardoor het heel lang meegaat. Het heet niet voor niets ‘solid’ surface: het oppervlak is extra duurzaam.

De voordelen van solid surface

Solid surface heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Het is hygiënisch. Door het gladde oppervlak kunnen bacteriën zich vrijwel niet aan het oppervlak hechten. En dat maakt dit materiaal niet alleen ideaal voor in de keuken, maar ook voor medische omgevingen.
  • Het materiaal is vochtbestendig en kan naadloos worden bewerkt. Dat houdt in dat je in het werkblad in de keuken geen naden hebt als het uit twee delen bestaat. Bovendien is het absoluut vochtbestendig: het zal niet reageren op het vocht.
  • Het materiaal is (in tegenstelling tot de meeste kunststoffen) volledig gekleurd. Als je het doormidden zaagt, ziet het er van binnen precies hetzelfde uit als van buiten. Het blad is zo sterk dat het vrijwel niet te beschadigen is. Maar mocht het toch een keer gebeuren, dan is de schade in ieder geval niet te zien aan een kleurverschil!
  • Zoals gezegd is marlan haast niet te beschadigen. Maar zelfs dan kan een beschadiging ook nog keurig worden weggewerkt. Dat komt omdat het materiaal te bewerken is zoals hardhout dat is. Je kunt een beschadiging dus gewoon laten herstellen.

De toepassingen van een solid surface

Een solid surface kan op allerlei manieren worden toegepast. Het wordt vooral veel gebruikt als aanrechtblad in de keuken, want het is erg sterk en hygiënisch. Maar ook in de badkamer wordt het veel toegepast omdat dat een vochtige ruimte is. Een badkamermeubel met een solid surface zal bijvoorbeeld niet schimmelen of kromtrekken. Het solid surface kan worden bewerkt, al is dat wat lastig. Het wordt meestal alleen gedaan door professionals. Solid surface is dus niet echt een materiaal voor doe-het-zelvers.

Solid surface is een sterke en duurzame oplossing voor diverse ruimten. Zo is het ideaal in de keuken omdat het hygiënisch is en gemakkelijk schoon te houden. In de badkamer is het erg praktisch omdat het volledig vochtbestendig is. Bovendien heeft een solid surface een extreem lange levensduur. Het is dus een zeer duurzame oplossing, omdat het materiaal veel langer meegaat dan alle bekende alternatieven. Ben jij toe aan een nieuwe keuken, of zoek je een ander duurzaam item voor in je huis? Dan is solid surface ook iets voor jou!

Related Articles