You are here: Home » Lifestyle » 3 Redenen om nu Bitcoin te kopen

3 Redenen om nu Bitcoin te kopen

door danny
3 Redenen om nu Bitcoin te kopen

In 2017 was er sprake van een grote hype rond Bitcoin en andere crypto, en was er sprake van grote koersstijgingen. Begin 2018 zakte de markt echter grotendeels in en leek de hype voorbij. Dat er niet meer dagelijks berichten in de media verschijnen, laat veel mensen denken dat er ook niet meer zoveel gaande is op de cryptomarkt. Het tegendeel is echter het geval. Er zijn diverse redenen waarom juist ook nu eind 2020 investeren in Bitcoin interessant kan zijn.

1. Bitcoin wordt een mainstream betaalmiddel door PayPal

Hoewel Bitcoin een aantal jaar geleden nog als hét toekomstige betaalmiddel werd gezien, is deze belofte tot op heden nog niet waargemaakt. Grotere bedrijven durfden een brede acceptatie en toepassing van Bitcoin nog niet aan, onder andere vanwege tegenwerkende wet- en regelgeving. Daar komt binnenkort verandering in, nu PayPal opslag, handel en betaling met Bitcoin gaat faciliteren. Cryptokoersen reageren altijd sterk op dergelijke nieuwsberichten, en Bitcoin pluste dus ook gelijk flink toen dit nieuws naar buiten werd gebracht. Wordt het een succes? Dan zouden ook andere grote bedrijven toch wel eens de stap op de cryptomarkt durven te gaan zetten, met wederom koersstijgingen als gevolg. Nu Bitcoin kopen geeft je de mogelijkheid straks te profiteren van een mogelijk stijgende koers.

2. Profiteren van herstel na coronacrash en van de halving in 2020

In maart kreeg de hele wereld een behoorlijke klap door de start van de coronacrisis. Ook de koers van Bitcoin daalde sterk, maar heeft sindsdien een opvallende stijging vertoond. Intussen ligt de koers alweer op het hoogste niveau na de hype eind 2017. Daarnaast  heeft er in mei 2020 een zogenaamde halving plaatsgevonden. Hierdoor halveert het aanbod van nieuwe Bitcoin, wat bij een gelijkblijvende vraag zorgt voor een stijgende koers. Analyses van de koers na de twee eerdere halvings, laten zien dat dit effect nog ongeveer anderhalf jaar lang na-ijlt. Koop je nu Bitcoin, dan kun je dus ook nog van dit mogelijke effect meeprofiteren.

Redenen om nu Bitcoin te kopen

3. Meer vraag naar Bitcoin door (hyper)inflatie andere valuta

Tot slot kan het ook interessant zijn om te investeren in Bitcoin, doordat steeds meer landen het financieel moeilijk hebben. Zeker door de coronacrisis moeten veel landen extra geld hebben om de samenleving draaiende te houden. Om de schulden ook in de toekomst te kunnen betalen, wordt er daarom gestreefd naar een bepaalde inflatie. Soms schiet dit echter door naar een hyperinflatie, wat weer als gevolg heeft dat men liever investeert in bijvoorbeeld Bitcoin om te grote geldontwaarding te voorkomen. Door de stijgende vraag stijgt vervolgens de koers van Bitcoin. Onlangs was dit onder andere het geval in Turkije, Venezuela, Argentinië, Brazilië, Zambia en Soedan.

De toekomst is niet te voorspellen, zeker die van Bitcoin niet. Veel experts zien echter wel tekenen van een stijgende koers van Bitcoin vanwege onder andere bovenstaande redenen. Door nu Bitcoin te kopen kun je nog dit jaar of in 2021 meeprofiteren van een verwachte koersstijging.

Related Articles