You are here: Home » Geld » 3 redenen om te investeren in Bitcoins

3 redenen om te investeren in Bitcoins

door danny
3 redenen om te investeren in Bitcoins

Bitcoins ken je vast al wel, een succesverhaal in de cryptowereld. Als je op het juiste moment investeert in Bitcoins, kun je hier veel geld mee verdienen. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zijn er zoveel mensen die investeren in deze digitale munt? We hebben 3 redenen voor je op een rijtje gezet.

Snelle en goedkope transacties

Transacties met de Bitcoin kan heel snel gaan. Dit is namelijk ook de grootste reden van het bestaan van de Bitcoin: ervoor zorgen dat transacties sneller en goedkoper gedaan kunnen worden. Een voordeel is dat een derde partij vaak bijna niet betrokken is bij een transactie. De geldstroom loopt rechtstreeks wat ook betekent dat hier geen transactiekosten voor berekend hoeven te worden. Dat is dus goedkoper en sneller.

De sterk wisselende koers levert meer winst op

De Bitcoin koers staat bekend om haar volatiliteit, dat betekent dat de munt erg fluctueert. De waarde van de munt verschilt per dag. In een paar dagen tijd kan de munt wel stijgen met een waarde duizenden dollars. Houd de koers daarom goed in de gaten. Het klinkt positief deze stijging, maar het kan ook de andere kant op gaan. Door de volatiliteit kan de munt ook ineens veel minder waard worden. Je neemt dus altijd een risico als je investeert in Bitcoins.

Stijgende waarde Bitcoin

Stijgende waarde Bitcoin

De Bitcoin koers zag er in 2017 erg goed uit, in 2018 wat minder. Door deze sterk wisselende koers zijn er veel mensen die niet het risico durven te nemen om te investeren in de digitale munt. Je weet niet waar je aan toe bent, je kunt namelijk niet in de toekomst kijken. Dit zorgde ervoor dat in het jaar 2018 het iets minder ging met de munt. Ook omdat steeds meer criminelen het voor elkaar kregen om de Bitcoins te hacken. Zo kan de koers door verschillende invloeden van buitenaf fluctueren. Op het moment zit de Bitcoin in een stijgende lijn wat betreft waarde. Dit komt onder andere door de spanningen tussen de VS en China, hierdoor gaan de chinezen meer handelen in Bitcoin. Als er meer mensen investeren in de munt, zal de waarde ook hoger worden.

 

Tip: investeer alleen als je het geld ook echt kunt missen. Je geld kan nu veel waard zijn, maar over een maand kan het bijvoorbeeld weg zijn. Dat risico loop je altijd.

Related Articles