You are here: Home » Gezond » 3 sporten die jij deze zomer kunt doen

3 sporten die jij deze zomer kunt doen

door danny
3 sporten die jij deze zomer kunt doen

Hardlopen

Ben je op zoek naar een sport die je overal kunt doen? Dan is hardlopen dé ideale sport. Naast dat je letterlijk overal kunt hardlopen is het ook nog eens gratis. Je hebt alleen je hardloopschoenen en sportscholen nodig. Hierdoor kan je zelfs als je op vakantie bent doorgaan met hardlopen. Naast dat je hierdoor makkelijker fit blijft, kan je tijdens het hardlopen ook genieten van mooie natuurgebieden. Loop dus niet elke keer hetzelfde rondje. Ga eens naar een strand, bos of nationaal park. Begin je net met hardlopen? Volg dan een trainingsschema voor beginners. Dit kan je gratis vinden op internet. Om de kans op blessures te verkleinen is het verstandig om eerst te beginnen met afwisselend wandelen en joggen. Als je dit een tijdje hebt gedaan kan je joggen afwisselen met hardlopen en vervolgens langere stukken hardlopen. Let op dat je tijdens warm water jezelf genoeg hydrateert met water. Loop je langer dan 1 tot 1,5 uur? Dan is water niet voldoende en kan een hypotoon sportdrankje je ondersteunen. Hiermee vul je de mineralen aan die je verliest tijdens het zweten. Anders is de kans groot dat je uitdroogt. Een petje beschermt je tegen de felle zon. Ben je op zoek naar meer uitdaging? Doe dan eens mee aan een hardloopwedstrijd. Je hebt keuze qua diverse lengtes bv. 5, 10 of 15 km.

HIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het is een ideale sport als je weinig tijd hebt. Een HIIT training kan je al vanaf 20 minuten doen. Je traint intensief met korte pauzes tussendoor. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de workout tabata. Hierbij doe je een oefening 20 seconden lang met 10 seconden rust tussendoor. Je herhaalt de 20 seconden 6 tot 8. Als beginner begin je met 6 rondes. Je kunt HIIT mét of zonder materialen beoefenen. Als je HIIT zonder materialen doet kan je het ook overal uitvoeren. Er zijn veel keuzes qua oefeningen die je kunt uitvoeren. Je kunt kiezen voor oefeningen gericht op conditie, op kracht of een combinatie hiervan.

Trampoline springen

Trampoline springen

Wil je jouw conditie erg verbeteren of juist je spierkracht verbeteren? Dan is trampoline springen een goede sport om te beoefenen. Daarnaast is het ook een effectieve sport als je wilt afvallen. Een groot voordeel van trampoline springen is dat je niet alleen jezelf er blij maakt, maar ook je kinderen, nichtjes en neefjes. Heb je geen of geen grote tuin? Dan kan je ook trampoline springen bij diverse trampolineparken. Heb je een kleine tuin? Dan is een kleine trampoline ook een optie.

Twijfel je nog welke sport iets voor je is? Probeer het dan allemaal eens uit. 

Related Articles