You are here: Home » Wonen » PVC laminaat in de badkamer: dit moet je erover weten

PVC laminaat in de badkamer: dit moet je erover weten

door danny
PVC laminaat in de badkamer dit moet je erover weten

Een laminaatvloer in de badkamer ziet er heel stijlvol uit, maar is niet zo’n verstandige keuze. Gewoon laminaat kan namelijk slecht tegen vocht en zal dus niet lang mooi blijven. De oplossing? PVC laminaat! In dit artikel lees je alles over deze populaire badkamer PVC vloer.

PVC is vochtbestendig

Een PVC vloer is een goed alternatief voor laminaat of hout, omdat het materiaal vochtbestendig is. De vloer zal niet gaan uitzetten of opbollen. Ook behoudt de vloer zijn kleur en zal vocht of water geen vlekken achterlaten. Dat is natuurlijk wel zo handig in de badkamer!

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Door de vochtbestendige eigenschap is een PVC vloer erg gemakkelijk in onderhoud. Je kunt het schoonmaken met een lichtvochtige doek of dweil. Stof, vuil en vloeistof kan door de beschermende toplaag niet in de badkamervloer trekken. Hierdoor is het een hele hygiënische keuze.

Warm en aangenaam aan de voeten

PVC vloeren voelen altijd aangenaam zacht en warm aan de voeten. Zelfs zonder vloerverwarming geniet je in de winter van een fijne ondergrond. Dit in tegenstelling tot standaard badkamertegels. Tegels voelen erg koud aan en kunnen bovendien glad worden als het vochtig is.

Warm en aangenaam aan de voeten

Geen gladde badkamervloer

Een PVC vloer is een onderhoudsvriendelijke, stijlvolle én veilige toevoeging aan de badkamer. Zelfs als het materiaal vochtig is, zal het niet glad worden. Dit is erg handig als je een inloopdouche hebt en vaak met natte voeten door de badkamer loopt.

Makkelijk zelf installeren

PVC vloeren hebben nog een belangrijk voordeel: je kunt de vloer namelijk gemakkelijk zelf installeren. Zeker als je kiest voor een PVC vloer met klik systeem. Dit systeem is erg vergelijkbaar met het klik systeem van een normale laminaatvloer. Hier hoef je geen handige klusser voor te zijn. Andere veel gebruikte systemen zijn zelfklevende PVC vloeren en verlijmde PVC vloeren. Voor het beste effect in de badkamer maak je gebruik van een waterdichte lijm. Hiermee maak de ook alle naden goed waterdicht. Dit is belangrijk als je de vloer laat doorlopen in de douche. Vraag eventueel om professioneel advies om het beste uit jouw badkamervloer te halen.

PVC vloeren in de hele woning

Uiteraard zijn PVC vloeren niet alleen geschikt voor in de badkamer. Ook in de keuken, het toilet, de woonkamer of een andere ruimte in je woning komt de vloer goed tot zijn recht. Je hebt bovendien de keuze uit PVC in diverse kleuren, stijlen en dessins. Dus niet alleen PVC met een houtlook, maar bijvoorbeeld ook met een stoere betonlook.

Related Articles