You are here: Home » Geld » 3 tips om geld te besparen als motorrijder

3 tips om geld te besparen als motorrijder

door danny
3 tips om geld te besparen als motorrijder

We leven in dure tijden. Er is hoge inflatie, de gas- en benzineprijzen zijn enorm gestegen en onze koopkracht daalt. Al met al genoeg reden om op zoek te gaan naar besparingen. Die kun je mogelijk vinden in de vaste lasten die bij je woning komen kijken. Maar kijk ook eens naar je vervoersmiddel. Heb je bijvoorbeeld een motor? Dan hebben we drie bespaartips voor je.

Niet rijden buiten het seizoen, geen motorverzekering betalen

Lang niet alle motorrijders rijden het hele jaar door op de motor. In de koudere en nattere periodes van het jaar is het immers niet altijd even prettig op de motor. Het kan behoorlijk koud zijn en de gladheid kan voor de toch al kwetsbare motorrijder extra valgevaar betekenen. Maar waarom zou je wel premie betalen voor een motorverzekering als je motor maandenlang stationair in de garage staat? Ieder opnieuw weer je motor afmelden en de verzekering opzeggen is echter een hoop gedoe. Gelukkig zijn er ook verzekeraars die je in staat stellen om een motorverzekering af te sluiten voor de seizoenen dat je er wel op rijdt die sluimerend doorloopt zonder kosten buiten het rijseizoen. Maar dan moet je je motor gedurende die periode ook daadwerkelijk ongebruikt in de garage laten staan.

Niet voor te veel kilometers verzekering betalen

Wanneer je een motorverzekering afsluit, moet je ook opgeven hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden in een jaar. Mede op basis daarvan wordt je premie bepaald en je bent dan voor dat aantal kilometers verzekerd. Schat je het ruim te laag in, dan kan dat problemen opleveren met eventuele vergoedingen bij schade. Maar ruim te hoog inschatten is ook weer zonde, want dan betaal je eigenlijk te veel. Je hebt twee opties om hier een besparing te realiseren: een lagere schatting opgeven aan je verzekeraar en je daaraan houden, of een motorverzekering zoeken die je premie terugbetaalt die je op basis van die schatting te veel hebt betaald. Zo kan bij je motorverzekering de prijs die je ervoor betaalt uiteindelijk alsnog meevallen en betaal je niet onnodig te veel voor een te hoge schatting.

Niet voor te veel kilometers verzekering betalen

Lichte motor, laag brandstofverbruik

Heb je nog motor en overweeg je er een te kopen, of wil je wisselen van motor? Kies dan als je zuinig om wilt gaan met je geld voor een lichte motor van maximaal 125 cc. Het grote voordeel van lichte motorfietsen is namelijk dat ze extreem zuinig zijn in het brandstofverbruik. Dat kan met de huidige benzineprijzen helemaal geen kwaad. Denk bij een lichte motor aan een brandstofverbruik van 1 op 35 tot 1 op 45 extreem zuinig, en vergelijk dat eens met je auto!

 

Goedkoop wordt motorrijden nooit. Maar waarom zou je onnodig veel betalen, zeker in een tijd als deze waarin alles al duur is en je steeds minder ver komt met je geld? Wees dus slim en bespaar waar mogelijk.

Related Articles