You are here: Home » Lifestyle » Vakantie Andalusië: 5 leuke vakantie bestemmingen!

Vakantie Andalusië: 5 leuke vakantie bestemmingen!

door Jaro
vakantie-andalusie-blogo

Het is officieel zomer en dat betekent dat de meeste mensen op zomervakantie gaan. Een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders is de Spaanse streek Andalusië. Zon, zee en strand op nog geen drie uurtjes vliegen van huis. Wat wil een mens nog meer? Ga jij op vakantie naar Andalusië? Wij hebben de leukste vakantiebestemmingen van deze Zuid-Spaanse streek op een rijtje gezet!

Andalusië vakantie

Andalusië staat bekend om de prachtige steden, de indrukwekkende kustlijn en de temperamentvolle bevolking. Steden als Malaga, Sevilla en Granada zijn echte aanraders en op het gebied van stranden heb je meer dan genoeg keuze. Welke bezienswaardigheden in Andalusië moet je beslist zien? Wij hebben 5 mooie plekjes in Andalusië, Spanje op een rijtje gezet!

vakantie-andalusie-bezienswaardigheden

1 Malaga

Een vakantie in Andalusië is niet compleet zonder een bezoekje aan het zonnige Malaga. Steden als Barcelona en Madrid zijn natuurlijk het populairst, maar steeds meer toeristen wijken ook uit naar Malaga. In Malaga is het vrijwel altijd lekker weer en de stad ligt pal aan het strand. Verder vind je in Malaga interessante musea, een groot winkelgebied en vele gezellige restaurantjes.

2 Cabo de Gata

Tijdens een rondreis door Andalusië moet je beslist een bezoekje brengen aan Cabo de Gata. Dit strand is tevens een natuurpark en wordt gezien als het mooiste strand van Spanje. Het natuurpark wordt beschermd door UNESCO en staat bekend om de vele vogelsoorten die hier jaarlijks naartoe komen om te broeden. Het park ligt aan de kust en bevat dus ook een flink stuk strand. Hier kun je echt even helemaal tot rust komen. Naast strand en natuur vind je hier ook verschillende ‘witte dorpjes’. Kortom, een absolute must voor wanneer je Andalusië bezoekt!

2 El Camino del Rey

Heb je het strand wel gezien en wil je liever het binnenland verkennen? Dan kunnen we El Chorro aanraden. Dit dorp ligt middenin de Spaanse ‘campo’ en je kunt hier in de buurt prachtig wandelen. De meest bekende (en gevreesde) wandelroute is de ‘Camino del Rey’. Oftewel ‘het Koningspad’. Deze wandelroute loopt dwars door de El Chorro kloof. Vroeger stond deze wandelroute bekend als de gevaarlijkste ter wereld, maar in 2015 is de route volledig gerestaureerd. Nu is de wandeling volledig veilig, maar dat maakt hem niet minder indrukwekkend. Je zult genieten van indrukwekkende uitzichten, veel vogels spotten en na afloop kun je een heerlijke duik in het felblauwe meer nemen.

4 Fuengirola

Verblijf je liever in een rustige villa in Andalusië? Dan raden we je aan om te zoeken in de buurt van Fuengirola. Dit is een kustplaats ten zuiden van Malaga. Waar Malaga een echte stad is, is Fuengirola een echte toeristische kustplaats. Hoe verder je van de zee afgaat, hoe groter de vakantiehuisjes. Wanneer je per se in het plaatsje wilt verblijven, dan zul je met een appartement genoegen moeten nemen. Wat wel een voordeel is: er wonen hier veel Nederlanders. Een vakantiehuis in Andalusië met een Nederlandse eigenaar zul je hier gegarandeerd vinden. Dat communiceert wel zo gemakkelijk natuurlijk.

5 Granada

We sluiten deze lijst af met een historische stad: Granada. Middenin de Sierra Nevada vind je deze typisch Andalusische stad. De stad staat vooral bekend om het indrukwekkende Alhambra dat in de Middeleeuwen gebouwd werd. Ook het oude stadscentrum is een echte aanrader. Ben je van plan Granada in de zomer te bezoeken? Dan moet je wel tegen een beetje hitte kunnen. De temperaturen kunnen hier eenvoudig de 40 graden Celsius aantikken in Juli en Augustus.

Heb jij een fly en drive naar Andalusië geboekt? Of ben je van plan om een last minute naar Andalusië te boeken? Dan mag je bovenstaande plekjes beslist niet overslaan. Zijn we nog plekken vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles