You are here: Home » Tech » 4 goede redenen om een refurbished desktop computer te kopen 

4 goede redenen om een refurbished desktop computer te kopen 

door danny
4 goede redenen om een refurbished desktop computer te kopen

Een term die je de laatste jaren steeds meer hoort is ‘refurbished’. Verschillende soorten elektronische apparaten, zoals smartphones en computers, worden naast nieuw ook refurbished worden aangeboden. Maar waarom zou je daarvoor kiezen? We bespreken een aantal goede redenen waarom een refurbished apparaat slim is en in het bijzonder waarom een refurbished desktop kopen een goede keuze is.

Geld besparen

De belangrijkste reden om voor een refurbished computer te kiezen, is omdat je er geld mee bespaart ten opzichte van een gloednieuwe desktop computer. Een refurbished computer is een gebruikte computer die weer opgelapt is en dus prima werkt, maar daardoor ook niet zo veel hoeft te kosten als een nieuwe pc. Zeker in deze dure tijden van hoge inflatie en hoge energieprijzen is het prettig als je wat geld kunt besparen.

Gewoon garantie

Op een nieuw product krijg je fabrieksgarantie. Maar hoe zit dat dan met een refurbished desktop? Ook bij een refurbished desktop krijg je garantie op je aankoop. Als er binnen twee jaar iets aan mankeert, kun je dus gewoon een beroep doen op de garantie. Dat is dus geen reden om níet voor een refurbished computer te kiezen.

Minder milieubelasting

Ben je klimaat- en milieubewust? Ook dan is een refurbished desktop een goede keuze. Het is immers gebaseerd op een circulair principe: een ‘oud’ apparaat wordt niet volledig afgeschreven en vervangen voor een heel nieuw apparaat, maar het krijgt een nieuw leven. Daardoor is een volledig nieuw apparaat minder nodig, waarmee de milieubelasting die ontstaat door de productie van zo’n nieuwe computer uitgespaard wordt. Een duurzame keuze dus!

Fijne werkplek

Fijne werkplek

Dan zijn er natuurlijk ook nog redenen om voor een refurbished desktop in plaats van een laptop te kiezen. Natuurlijk biedt een laptop vrijheid om je computer op allerlei plekken te gebruiken, maar als je die vrijheid niet nodig hebt en gewoon een fijne werkplek wilt inrichten, werkt een desktop pc fijner. Bijvoorbeeld omdat je er een groot beeldscherm op kunt aansluiten en je dat beeldscherm op een ergonomisch verantwoorde manier kunt plaatsen (met de bovenrand op ooghoogte), zodat je niet met gebogen nek achter de computer zit. Ook kan het fijner zijn om een normaal toetsenbord te kunnen gebruiken in plaats van een laptoptoetsenbord.

Ben je op zoek naar een ‘nieuwe’ computer, overweeg dan zeker ook eens om een refurbished computer te kopen. Het kost je minder, is beter voor het milieu en je hebt er gewoon garantie op!

Related Articles