You are here: Home » Gezond » Wat zijn de signalen om je gehoor te laten testen?

Wat zijn de signalen om je gehoor te laten testen?

door danny
Wat zijn de signalen om je gehoor te laten testen?

Als je merkt dat je last hebt van verlies van het gehoor is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met een audicien voor een gehoortest. Maar ook als mensen uit je omgeving vermoeden dat je gehoor achteruit is gegaan is het verstandig om je gehoor te laten testen, omdat je gehoor geleidelijk achteruitgaat heb je het zelf namelijk niet altijd door. Problemen aan je gehoor kunnen grote gevolgen hebben op je dagelijks leven. Er zijn zelfs mensen die merken dat ze niet meer goed kunnen functioneren op school of werk omdat ze last hebben van hun gehoor.

Waardoor loop je gehoorschade op

Geluid is namelijk een erg belangrijke vorm van communicatie, met name als je niet bewust bent van het probleem heb je er meestal het meeste last van. Zodra je ervan op de hoogte bent dat je gehoorproblemen hebt kun je er namelijk iets aan doen. Klik hier voor meer informatie over gehoortesten.

Gehoorschade kun je op verschillende manieren oplopen. Gehoorschade is namelijk een woord dat wordt gebruikt om het slechter worden van je gehoor te beschrijven. Dit komt onder andere veel voor bij oudere mensen. Maar ook jongeren lopen steeds vaker en steeds jonger gehoorschade op. Gehoorschade onder jongeren wordt met name veroorzaakt door langdurige blootstelling aan harde geluiden, met name harde muziek veroorzaakt veel gehoorschade onder jongeren.

Om gehoorschade te voorkomen is het erg belangrijk dat je je muziek niet te hard zet, met name als je muziek luistert met oortjes loop je een verhoogd risico op gehoorschade. De muziekbron zit dan namelijk erg dicht tegen je oor aan en hierdoor is het risico op gehoorschade hoger.

Hoe gaat een bezoek aan een audicien in zijn werk?

Hoe gaat een bezoek aan een audicien in zijn werk

Als je een professionele hoortest uit wil laten voeren moet je naar een audicien. Een audicien is een specialist op het gebied van gehoor. Er zijn verschillende testen die een audicien uit kan voeren om te achterhalen of je gehoor goed werkt. De meest bekende test die vaak wordt uitgevoerd door een audicien is de piepjestest, je krijgt dan een koptelefoon op en je moet dan je handopsteken als je een piepje hoort.

Je krijgt piepjes van verschillende toonhoogten te horen, zo krijgt de audicien een zo compleet mogelijk beeld van je gehoor en de eventuele problemen van je gehoor. Als uit deze test blijkt dat je gehoor niet optimaal werkt kan de audicien ervoor kiezen om aanvullende testen uit te voeren. Welke testen die precies zullen zijn hangt helemaal af van de resultaten van de eerste test.

Als ook uit de verdere testen blijkt dat je gehoorschade hebt zal de audicien samen met jou kijken naar de beste oplossing. Als je gehoorschade niet zo groot is kan het zijn dat er niks hoeft te gebeuren maar dat de audicien je vooral adviseert om voorzichtig om te gaan met geluid. Als de schade ernstiger is kan het zijn dat er een gehoorapparaat nodig is om je gehoor te ondersteunen.

 

Related Articles