You are here: Home » Lifestyle » 4 tips bij de aanschaf van een stoomgenerator

4 tips bij de aanschaf van een stoomgenerator

door danny
4 tips bij de aanschaf van een stoomgenerator

Strijken, het kan rustgevend zijn, maar het zal nooit iemand z’n hobby worden. Daarom is het prettig als het op z’n minst een beetje vlot en met goed resultaat kan gebeuren. Ter bevordering daarvan werd jaren geleden al het stoomstrijkijzer uitgevonden, waarmee strakkere resultaten wat makkelijker te bereiken waren. Maar het ook die kan nog een stukje praktischer met een stoomgenerator. Dat is in feite een stoomstrijkijzer met een groot waterreservoir en een hogere stoomdruk, die ervoor zorgt dat je sneller uitgestreken bent. Het water zit niet rechtstreeks in het strijkijzer zelf, waardoor het strijkijzer ook nog eens lichter is en er geen kalkafzetting op de strijkzool ontstaat. Waar moet je op letten bij de aanschaf van zo’n stoomgenerator? Wij geven vier tips om mee te wegen bij de aankoop van een stoomgenerator bij ColliShop.

Inhoud waterreservoir

Verschillende stoomgeneratoren hebben verschillende formaten waterreservoirs. Dat loopt doorgaans uiteen van één tot anderhalve liter. Dat hoeft zich helemaal niet vertalen in een oplopende prijs, maar is wel van belang bij het kiezen van het meest geschikte apparaat. Een apparaat met een groter reservoir neemt wellicht wat meer plek in, maar je kunt er wel langer mee strijken voordat je het waterreservoir weer moet bijvullen. Strijk je doorgaans grote hoeveelheden was in één keer, kies dan voor een stoomgenerator met een groot waterreservoir.

Verticaal ontkreuken

Ken je dat, dat je uit of naar een receptie wilt en dat de jurk of het overhemd dat je van plan bent te dragen wat gekreukt uit de kast komt? Dan is het fijn als je zonder al te veel moeite het kledingstuk toch even snel kreuk- en plooivrij kunt maken. Met de optie verticaal ontkreuken kun je met een stoomgenerator een kledingstuk aan de hanger snel en eenvoudig vrij van kreuken en plooien maken, zodat je het gewenste outfit er toch netjes gestreken uitziet. Niet alle stoomgeneratoren bieden deze optie, dus let er goed op bij de aanschaf als je deze mogelijkheid wilt hebben.

Stoomgenerator aanschaffen tips

Vermogen

Het vermogen van stoomgeneratoren loopt uiteen van 2100 Watt tot 2800 Watt. Dit vermogen bepaalt de stoomkracht. Hoe hoger het vermogen, hoe groter de stoomkracht is en hoe sneller en grondiger hij zijn werk doet. Ook bepaalt het geleverde vermogen hoe snel een stoomgenerator klaar is voor gebruik nadat je hem aangezet hebt.

Roestvrij staal of keramiek

De zoolplaat van het strijkijzer van een stoomgenerator is de meeste gevallen gemaakt van roestvrij staal of hebben een toplaag van keramiek. Roestvrij staal heeft een hoge thermische geleidbaarheid en duurzaamheid. Het is niet onderhevig aan de vorming van spanen en scheuren als gevolg van het gebruik. Een zoolplaat van roestvrij staal glijdt vrij gemakkelijk over de stof. Keramiek glijdt echter beter en soepeler over de stof en is lichter, en maakt daardoor het strijken wat minder arbeidsintensief. Wel is een toplaag van keramiek brozer. Je moet tijdens het strijken er wel alert op zijn dat je scheuren in het keramiek voorkomt, want deze kunnen uiteindelijk leiden tot het losraken van het keramische sputteren van de basis.

Related Articles