You are here: Home » Lifestyle » 4 tips om je BMW te pimpen

4 tips om je BMW te pimpen

door danny
BMW pimpen

BMW is een van de meest bekende luxe automerken in Nederland. Denk aan de populaire 3-serie en 5-serie, maar ook de compacte Z1 is erg populair. Heb jij een BMW in bezit, maar zou je deze graag willen pimpen? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

BMW M-serie

De sportieve modellen van BMW worden verkocht onder de noemer ‘M’. De ‘M’ staat voor motorsport en van oudsher waren dit modellen voor op de racebaan. Vandaag de dag zijn het sportvarianten van bestaande modellen. Vergelijkbaar met de ‘AMG’ serie van Mercedes en de ‘RS’ serie van Audi. De auto’s in de BMW M-divisie zijn onder de motorkap getuned, maar ook qua uiterlijk zien ze er erg sportief uit. Nadeel is wel dat deze auto’s erg duur zijn. Gelukkig kun je ook een standaardmodel van BMW pimpen, zodat deze wat meer weg heeft van de sportieve ‘M’ auto’s. Hoe pak je dit aan?

 

1 De velgen

De wielen van een auto vallen het meest op. Wanneer je een standaard BMW hebt, dan is deze waarschijnlijk voorzien van simpele velgen, of zelfs wieldoppen. Wanneer je je BMW wilt pimpen, dan mag je de velgen beslist niet overslaan. Kies bijvoorbeeld voor de klassieke M-velgen, die ook onder een BMW M3 zitten. Ook kun je natuurlijk experimenteren met velgen van een ander merk. Het is maar net wat je mooi vindt.

2 Remschijven

Een ander kenmerk van een sportieve auto: de remschijven. Een beetje sportwagen heeft keramische remschijven en dan het liefst in een fel kleurtje. Ook bij BMW zitten er op de modellen in de M-divisie vaak keramische remschijven, vaak in het blauw. Iets om te overwegen dus als je jouw BMW wilt pimpen!

3 Het uitlaatsysteem

Snelle, stoere auto’s maken vaak een hard en diep geluid wanneer ze optrekken. Dit komt deels natuurlijk door de grote motor die in de auto ligt, maar ook deels door het uitlaatsysteem. Er zitten vaak dikke uitlaten onder de auto, waardoor het geluid versterkt wordt. Ook onder jouw BMW kun je een ander uitlaatsysteem laten plaatsen. Dit ziet er niet alleen stoerder uit, maar het geluid zal ook lekkerder klinken. Zorg er wel voor dat dit uitlaatsysteem goed afgesteld is, want wanneer je auto te veel herrie maakt, dan kun je een boete krijgen.

4 De details

Als laatste tip: let op de details! Een auto bestaat uit ontiegelijk veel onderdelen. Het is onmogelijk om elk onderdeel te vervangen en dat is ook zeker niet nodig. Wel is het leuk om ook de kleine dingetjes te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de ruitenwissers, de ‘M’ logo’s op de auto en dingen aan het interieur. BMW-onderdelen koop je bijvoorbeeld op deze site onderdelenshop24.com. Je kunt de onderdelen gewoon online bestellen en zelf installeren, of dit laten doen in een garage.

Heb jij een BMW? Zo ja, zou jij deze willen pimpen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Related Articles