You are here: Home » Gezond » Aloë vera: daarom is dit zo’n gezond middel!

Aloë vera: daarom is dit zo’n gezond middel!

door Jaro
Aloë Vera

Aloë Vera producten staan bekend als gezond. Overal zie je op producten staan ‘bevat Aloë Vera’. Hoe gezond is deze plant precies? Is het echt zo’n wondermiddel? In dit artikel zoeken we uit wat deze plant nu zo gezond maakt!

Waar groeit de plant?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waar deze plant groeit. In Nederland groeit de plant bijvoorbeeld niet. De plant groeit met name op warmere plekken van de aarde, zoals het Middellandse Zeegebied. De bladeren van deze plant bevatten een soort van gel en deze gel kun je kopen in veel biologische winkels. De gel kan gegeten worden, maar wordt ook gebruikt in de productie van bijvoorbeeld Aloë Vera-zalf.

Wat zit er in Aloë Vera-gel?

Deze (pure) Aloë Vera-gel is dus het product dat te krijgen is in Nederland. Maar wat voor stoffen zitten er in deze gel? De gel bevat onder andere:

– 20 verschillende mineralen

– 18 soorten aminozuren

– Water

– Enzymen

– Fytonytriënten

– Glyconutriënten

– Polysachariden

Wat maakt Aloë Vera zo gezond?

Allemaal leuk en aardig deze voedingstoffen, maar veel ken je waarschijnlijk niet bij naam. Het belangrijkste om te weten is wat Aloë Vera zo gezond maakt. De meningen over dit wondermiddel zijn nogal verdeeld. Volgens de wetenschap heeft Aloë Vera-gel onderstaande ‘krachten’:

– Stabiliseren van de bloedsuikerspiegel

– Verbeteren van de huidkwaliteit

– Het remmen van ontstekingen

– Verminderen van Diabetes (type 2)

– Verminderen van spier- en gewrichtspijn

– Remt de groei van tumoren

– Verminderen van Prikkelbaar Darm Syndroom

– Verbeteren van je weerstand

Vitaminen

Daarnaast bevat de gel ook nog eens grote hoeveelheden vitaminen. Dit komt omdat de plant groeit in gebieden waar de grond erg goed is. Via de wortels haalt de plant de belangrijke vitamines en mineralen uit de grond en via de bladeren komt het dan weer in de gel terecht. Vitaminen die deze plant veel bevat: onder andere vitamine B, Vitamine C en foliumzuur.

Wel degelijk een wondermiddel

Kortom, het is wel degelijk een wondermiddel. Met name voor je weerstand is deze plant erg bevorderlijk. Ook wanneer je last hebt van een droge huid kun je de gel gebruiken om je huid te hydrateren. Denk bijvoorbeeld aan je lichaam, maar ook Aloë Vera-gel voor op je gezicht kan de conditie van de huid verbeteren. Ook de ontstekingsremmende werking van de plant kan onder andere spierpijn en gewrichtspijn verminderen.

Misvattingen

Dit gezegd te hebben: niet elk product dat Aloë Vera bevat is ook daadwerkelijk gezond… Hoe zit het dan met deze producten? Is bijvoorbeeld Aloë Vera drink gezond? Kort gezegd, nee. Er zit wel degelijk gel van de plant in dit drankje, maar ook een gigantische hoeveelheid suiker. Het is op dat gebied dus niet veel gezonder dan bijvoorbeeld frisdrank. Hetzelfde geldt voor andere bewerkte producten zoals shampoo, creme en andere verzorgingsproducten. Vaak zit er maar een kleine hoeveelheid van de plant in dit middel, vergezeld met allerlei chemische producten. Houdt het dus zoveel mogelijk bij pure gel en vermijdt bewerkte producten die claimen gezond te zijn.

Gebruik jij dit middel weleens? Zo ja, merk jij de gezondheidsvoordelen van deze plant? We horen het graag. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles