You are here: Home » Lifestyle » 5 leuke ideeën voor een nieuw interieur

5 leuke ideeën voor een nieuw interieur

door danny

Het is herfst! Een goed excuus om je interieur weer helemaal te gaan veranderen. Het is leuk om elk seizoen mee te gaan met de kleuren en materialen die hierbij horen. Denk aan een nieuwe tafel, lamp of accessoires! Er zijn zo veel manieren om jouw interieur een nieuwe look te geven. In deze blog lees je daarom vijf leuke ideeën voor je interieur. Enjoy!

Oosterse inrichting

Van de oosterse stijl heb je misschien nog niet zo veel gehoord, maar deze is erg populair aan het worden. De oosterse lampen zijn daarom zeker een must in huis. Een mooie toevoeging aan je interieur is bijvoorbeeld een grote hanglamp boven de eettafel. Dit is echt een uniek item wat direct sfeer geeft in jouw huis. Maak het helemaal af met een aantal leuke oosterse accessoires zoals, kussentjes of dienbladen met kaarsen erop. Zo maak je het plaatje helemaal compleet!

Ronde salontafeltjes

Salontafel ideeen voor interieur

Een fijne salontafel is erg belangrijk, want er moet genoeg op kunnen staan, maar het moet ook niet te veel ruimte innemen. Kijk daarom eerst goed naar de ruimte die je hebt. Wanneer je niet veel ruimte hebt staat een ronde salontafel perfect. Je kunt hier namelijk makkelijk omheen lopen en het oogt niet te groot. Zet bijvoorbeeld twee leuke tafeltjes naast elkaar, op die manier maak je het speels. Kijk maar eens online op: salontafel rond. Je vindt hier allerlei soorten ronde salontafels die allemaal goed bij elkaar passen.

Verlichting

Verlichting

Nu het in de avond alweer sneller donker wordt is sfeerverlichting heel belangrijk. Zorg daarom voor leuke lampjes in huis die een zachte uitstraling hebben. Wanneer je namelijk lekker op de bank wilt zitten en gaat ontspannen is fel licht niet zo handig. Daarnaast staan kaarsjes ook erg gezellig in huis. Ga mee met de kleuren trends van nu en haal kaarsen in kleuren zoals, blauw of groen. Tip: leuk om verschillende tinten blauw en groen met elkaar te mixen.

Planten

Er is geen ontkomen meer aan. Overal zijn planten en het is een hele trend geworden. Niet zo gek, want planten zijn echt een toevoeging in je interieur. Door planten toe te voegen in huis creëer je een natuurlijke, botanische sfeer. Daarnaast produceren ze ook meer zuurstof! Hieronder staat een lijstje van welke planten het meest geschikt hiervoor zijn:

  • Bamboe palm;
  • Ficus;
  • Areca;
  • Rubberplant;
  • Lady palm.

Daarnaast zien we ook een nieuwe trend opkomen rondom planten, namelijk: planten in de badkamer! Niet elke plant kan natuurlijk tegen vochtige ruimtes, maar er zijn er een paar die het heerlijk vinden:

  • Varens (makkelijk te onderhouden en perfect voor in de badkamer);
  • Lepelplant (deze plant komt uit het regenwoud en verwijdert gifstoffen uit de lucht);
  • Kwartjesplant (geeft de badkamer gelijk een botanische sfeer);
  • Orchidee (zorgt voor veel kleur in je badkamer. Wel moet je deze plant regelmatig water geven).

Do it yourself

Ben jij gek op zelf dingen maken en zit jij in het weekend niet stil? Zorg er dan voor dat je een leuk project aangaat. Maak bijvoorbeeld een bank of bed van pallets? Een eigen kast? Of misschien naai jij wel een mooie deken voor de koude herfst dagen? Wees creatief en geef jezelf de tijd. Het hoeft niet in één dag af ;-).

Veel verschillende manieren dus om jouw interieur helemaal te veranderen! Krijg jij ook zo’n zin om gelijk aan de slag te gaan? Heel veel succes!

Related Articles