You are here: Home » Baby & Kids » Je kinderen buiten laten spelen: 6 leuke ideeën

Je kinderen buiten laten spelen: 6 leuke ideeën

door Marieke

Buitenspeelgoed; van loopklossen tot voetbal, van zandbak tot waterspeelgoed. Springtouwen, schommelen, racen op een skelter, fietsen op de stoep. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en gezond. Ze oefenen hun motoriek, ze leren samen spelen en leren omgaan met winnen en verliezen. In dit artikel geven wij jou 6 ideeën waarmee je kinderen buiten kunnen spelen.

Voetballen

Jongens vinden het geweldig, en meiden trouwens ook; voetballen! Wat is er dan fantastischer voor een kind om een hele voetbaluitrusting te hebben. Twee doeltjes, een voetbaltenue, keeperhandschoenen, een echte voetbal en natuurlijk Nike voetbalschoenen. Als je in de buurt een leuk grasveld hebt waar je heerlijk kunt voetballen, is het feest helemaal compleet. Gezellig met andere jongens en meiden uit de buurt een balletje trappen is ook nog een samenbindend! Op een grasveld met een bal, daar worden vrienden gemaakt!

Hiermee hebben wij jou ook direct een idee gegeven als het gaat om een verjaardagcadeau voor jou kind.

Basketbal

Om nog even bij een sport te blijven; basketballen. Op een eenvoudige manier kunnen kinderen oefenen om de basketbal in de basket te werpen. Als je bij een online speelgoedwinkel kijkt bij buitenspeelgoed, dan vind je daar basketbalnetten die je aan de muur kunt bevestigen, maar ook standaards met daaraan een basketbalnet die je kunt neerzetten in de tuin. Een echte basketbal erbij en je kind kan beginnen werpen.

Circusspelletjes

Jongleren, diabolo gooien, flink oefenen en je kind wordt de beste acrobaat. Het oefenen met diabolo gooien wil je liever niet in huis. Je ziet de scherven van die prachtige vaas al door het huis heen vliegen. Wel prima geschikt om het buiten te doen. Er zijn diverse sets verkrijgbaar waarmee je kind eindeloos kan oefenen om de beste acrobaat te worden. En het publiek? Dat ben jij natuurlijk! Wie kan een kind nu beter aanmoedigen dan zijn papa en mama?

Elastiekspringen

Touwtje springen

Binnen, buiten, binnen, buiten, erop, erbuiten, draaien, erin springen. Een echte hit van vroeger, elastieken. Twee kinderen staan met een strakgespannen elastiek om hun benen tegenover elkaar. Het derde kind maakt de sprongen en probeert het goed te doen, zonder over het elastiek te stuikelen. Is de sessie goed gegaan? Dan wordt het moeilijker gemaakt doordat je nu in een smal elastiek moet springen. Nog meer uitdaging nodig? De kinderen kunnen het elastiek ook in hun knieholtes doen, zodat je hoger moet springen. Wordt het niet eens tijd om deze fantastische hit van vroeger weer helemaal te doen herleven?

Regen

Laat regen je niet weerhouden om je kinderen naar buiten te sturen. En zelf lekker mee te gaan. Trek een regenpak en regenlaarzen aan en hup naar buiten. En misschien nog wel met een vrolijke paraplu erbij. Lekker stampen en springen in de plassen, je kunt een kind niet blijer maken. Al helemaal als jij ook midden in die plas springt.

En na afloop, lekker onder de warme douche of in bad, onesie aan, en met een kop warme chocomelk een filmpje kijken. Knus, warm en vooral heel gezellig om dat samen met je kind te doen.

Hutten bouwen in het bos

Is er een bos in de buurt bij jullie? Vaak is er een stukje bos waar ze de takken laten liggen en waar je naar hartenlust hutten kunt bouwen met de takken die in het bos liggen. Neem vooral ook een mand mee met lekkere hapjes en drinken. Supercool om na het maken van de hut in de zelfgebouwde hut een hapje en een drankje te nuttigen. Welk kind maak je hier nu niet blij mee!

Waarmee speelt jouw kind graag buiten?

Related Articles