You are here: Home » Wonen » 5x razendsnel jouw interieur een make-over geven

5x razendsnel jouw interieur een make-over geven

door danny
5x razendsnel jouw interieur een make-over geven

Ben jij eraan toe om je interieur een flinke make-over te geven, maar heb je niet veel zin om al je meubels de prullenbak in te gooien? Logisch, want het kan een dure grap zijn en daarnaast kost het ook nog eens heel veel moeite. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je heel gemakkelijk je huidige interieur een boost kan geven door kleine veranderingen te maken? We geven je bij deze alvast 5 tips om jouw interieur een frisse uitstraling te geven!

Nieuwe eetkamerstoelen

Als je een mooie eettafel hebt, horen hier bijpassende eetkamerstoelen bij. Je hoeft heus niet alle trends te volgen, maar een trend die nooit uit de mode raakt is velvet eetkamerstoelen. Deze geven direct een knusse sfeer aan je eethoek en dragen ook nog eens bij aan de totale sfeer in je woonkamer.

Vervang je verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk in een kamer. Wellicht is het tijd om een nieuwe hanglamp boven de eettafel te hangen of ben je toe aan wat meer sfeerverlichting. Maak van te voren een lichtplan en ga kritisch op zoek naar mooie verlichting wat hierbij past!

Andere decoratie aan de muur

Andere decoratie aan de muur

Waarschijnlijk heb je ooit wat schilderijen of andere typen kunst aan de muur gehangen en heb je deze al jarenlang op dezelfde plek hangen. Zonde, want misschien geniet je hierdoor wel een stuk minder van alle decoratie omdat je ze te vaak ziet. Probeer je schilderijen eens af te wisselen in verschillende kamers of hang wat nieuwe op. Je hoef niet direct je oude exemplaren weg te gooien, maar het is goed om ze een tijdje op zolder te leggen. Zo kun je ze over een paar maanden weer tevoorschijn toveren en er weer ‘als nieuw’ van genieten!

Vervang je vloerkleed

Veel mensen laten hun vloerkleden te lang liggen, waardoor deze vertrapt, oud en lelijk worden. Dit doet ontzettend af aan je interieur, omdat het zo’n groot oppervlak in beslag neemt. Kijk kritisch naar je vloerkleed. Kun je dit nog schoonmaken of op een bepaalde manier opfrissen? In dat geval, ga ervoor! Zo niet, tijd voor een nieuwe! 

Nieuwe raamdecoratie

Ook je raamdecoratie kan een grote impact hebben op de volledige uitstraling van een ruimte. Als de raamdecoratie je niet aanstaat, zullen alle andere meubels je ook gelijk minder plezier geven. Ga op zoek naar nieuwe raamdecoratie welke je woonkamer, keuken of badkamer direct een luxere uitstraling geeft. Zo krijg je gegarandeerd direct een andere kijk op de rest van de ruimte!

Related Articles