You are here: Home » Lifestyle » Lekker, duurzaam én trendy slapen

Lekker, duurzaam én trendy slapen

door danny
Lekker, duurzaam én trendy slapen

De wintertijd is alweer een tijdje geleden ingegaan. Bovendien is het sinds een paar weken ook echt merkbaar kouder en guurder weer. Niet gek dus dat je weer het liefst in een knus en behaaglijk huis tijd doorbrengt. Met een warme plaid ’s avonds op de bank, of gewoon al lekker vroeg onder de wol. Nu lange zomeravonden buiten in de tuin of op het balkon zitten geen optie meer is, gaat je lichaam eigenlijk al automatisch in de winterstand. Hoe je lekker, duurzaam en trendy slaapt? Hieronder lees je het!

Trendy kleuren voor de slaapkamer

Een donkere slaapkamer is een van de zaken die een positieve invloed hebben op je slaap. Ik hoor je denken: “Maar dan maakt het toch eigenlijk ook helemaal niets uit welke kleurstellingen zijn toegepast in de slaapkamer?!”. Nou, dat maakt dus zeker wel uit. Felle kleuren zoals rood komen de kwaliteit van je slaap niet ten goede. Wil je ook nog graag een trendy slaapkamer? Kleuren die nu deze winter helemaal in zijn, zijn zachte, beige tinten, of wit, zwart en alle grijstinten daartussenin. Wil je het gevoel van rust nog eens versterken? Combineer de gekozen trendy kleur dan met natuurlijke groen- en bruintinten en hout.

Het beste matras? Dat is zeer persoonlijk

Een ander ding dat een belangrijke rol speelt bij hoe goed je slaapt, is je matras. En de beste matras is niet zomaar aan te wijzen, want het is erg persoonlijk wat je lekker vindt liggen. Probeer daarom eens matrassen van verschillende materialen en hardheden uit. Daarnaast moet een matras ook passen bij je favoriete slaaphouding, je gewicht en je lengte. Vind je duurzaamheid belangrijk? Let er dan ook op hoe ecologisch verantwoord een bepaald matras is. 

Dekbed en kussen

Dekbed en kussen

Naast het matras, bepalen ook je dekbed en kussen en bedlinnen hoe goed je slaapt. Welk dekbed het fijnst is? Dat hangt onder andere af van je gevoelstemperatuur in bed en de temperatuur in je slaapkamer. Omdat je door het jaar heen een wisselende warmtebehoefte hebt, is een vierseizoenendekbed eigenlijk ideaal. Het populairst zijn dekbedden van natuurlijke materialen zoals tencel, wol, dons of linnen. Ook voor het fijnste kussen geldt dat je het eigenlijk moet uitproberen. Let bij het kiezen van een kussen onder andere op het gekozen materiaal (in combinatie met je gevoelstemperatuur) en de hardheid. 

Trendy en duurzame slaapkamermeubels

Om de paar jaar weer een complete nieuwe slaapkamer aanschaffen? Dat kun dus – gelet op duurzaamheid – echt niet meer. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij producten, en dat geldt ook voor slaapkamermeubels. Zorg er daarom voor dat je een keer meubels van goede kwaliteit aanschaft. Kies voor een neutrale kleur, zodat het toch gemakkelijk te combineren is met andere – meer trendy – materialen en kleuren. Zo kun je in je slaapkamer toch een persoonlijke stijl creëren, ook al verandert dit wat door de jaren heen. Wil je gaan voor duurzaam en natuurlijk? Houttinten mogen weer helemaal gezien worden! 

Echte musthave: planten

In dit artikel werd hierboven al drie keer verwezen naar natuurlijke materialen en kleuren. En dat is ook niet gek, aangezien deze al jarenlang niet mogen ontbreken in woninginterieurs. Wat daarom de ultieme musthave is voor de slaapkamer? Planten natuurlijk! Niet alleen omdat ze mooi combineren met andere natuurlijke materialen en kleuren, maar ook omdat ze rust uitstralen. Kies je voor luchtzuiverende planten, dan bevorder je bovendien ook het leefklimaat in je slaapkamer nog eens!

Related Articles