You are here: Home » Gezond » Last van een blessure? Draag een goede brace!

Last van een blessure? Draag een goede brace!

door danny
Last van een blessure? Draag een goede brace!

Een blessure of verzwikking kan voor veel pijn en ongemak zorgen. Het kan je belemmeren tijdens het werken, wandelen en zeker ook tijdens het sporten. Het dragen van een brace gericht op jouw blessure geeft je goede ondersteuning, helpt je sneller te herstellen, gaat overbelasting tegen en verlicht de pijn.
Een brace helpt ook om een verzwikking of verdraaiing te voorkomen. Een goede brace geeft steun en stabiliteit aan gewrichten, maar ook spieren en banden. Je behoudt meestal gewoon je bewegingsvrijheid en hierdoor kun je blijven werken en sporten.

De juiste brace voor jou?

Voor elke klacht is er wel een passende brace, er bestaan duimbraces, polsbraces, enkelbraces, kniebraces en ga zo maar door. Daarnaast bestaan er ook braces speciaal voor tijdens het sporten. Omdat het aanbod zo breed is, is het soms lastig om een keuze te maken.

Waar kun je op letten bij het kiezen van een juiste brace? Ben je een fanatiek sporter, dan kun je het beste een sport brace aanschaffen. Deze kun je ook gedurende de dag dragen. Het voordeel is dat zo’n brace de klappen beter opvangt tijdens het sporten. Deze braces hebben dus vaak de juiste combinatie van flexibiliteit en steun en hierdoor kun je meestal gewoon door sporten. Een brace geeft compressie (druk). Soms voelt dit erg strak aan. Vind je dat niet heel prettig? Kijk dan naar een brace die je zelf op maat kunt aantrekken, bijvoorbeeld door middel van zelf instelbare banden. Hierdoor kun je zelf de compressie/ druk reguleren.

Een brace online bestellen?

Een brace online bestellen

Je kunt braces prima online bestellen. Zorg wel dat je bij een webshop besteld waar je deskundig advies kunt inwinnen en waar ze een selectie hebben van de betere braces zodat je een brace kunt aanschaffen die je gewrichten en spieren op de juiste manier ondersteunen met een goede hoeveelheid compressie. Een voorbeeld van zo’n webshop is Olfit.nl. Hier vind je de betere braces, zoals een enkel brace of knie brace en kun je de klantenservice contacten voor professioneel advies mocht je nog vragen hebben.

Hoelang draag je een brace?

Dat bepaal je eigenlijk zelf. Je kunt een brace bij klachten de hele dag dragen. Vaak wordt aangeraden de brace ’s nachts wel af te laten om knelling te voorkomen. Zolang je last hebt van een gewricht of spieren kun je zolang je wilt een brace dragen. Maar ook als je geen klachten meer hebt kun je preventief een brace prima dragen. Beter voorkomen dan genezen!

Related Articles