You are here: Home » Reizen » Alicante, prachtige stad in het oosten van Spanje!

Alicante, prachtige stad in het oosten van Spanje!

door Jaro
alicante spanje

Spanje is een prachtig land waar menig Nederlander naartoe gaat om vakantie te vieren. Een paar weken bakken aan de Spaanse Costa’s, heerlijk wandelen op de Canarische eilanden, feesten op Ibiza, of een stedentripje naar een van de prachtige Spaanse steden. Ben jij een echte fan van Spanje en ben je opzoek naar een originele stedentripbestemming? Lees dan snel verder! In dit artikel vind je alle mooiste plekken van Alicante, een prachtige stad in het oosten van Spanje!

Alicante aan de Costa Blanca

De stad ligt in het zuidoosten van Spanje, op steenworp afstand van Valencia, aan de Costa Blanca Het weer is hier het hele jaar door zeer aangenaam, met zomerse temperaturen van rond de 30 graden en de gemiddelde temperatuur over een jaar is 18 graden. De stad ligt pal aan het strand, afkoeling is dus altijd dichtbij. Er zijn meerdere vliegmaatschappijen die vliegen naar Alicante, er is dus altijd wel een ticket te vinden, zoals bijvoorbeeld een last minute Alicante. Wat zijn de mooiste plekjes van deze stad? Hieronder 5 Alicante tips!

Santa Barbara

Vlak bij Alicante ligt Santa Barbara, een indrukwekkend kasteel bovenop de berg Benacantil. Het Castillo de Santa Barbára, zoals de volledige naam van het kasteel luidt, ligt op 166 meter hoogte. In het verleden werd dit fort gebruikt om ongewenste gasten van de stad bij tijds te ontdekken om ze vervolgens te verjagen. Het kasteel komt uit de 16eeeuw en is sinds 1963 open voor toeristen. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Costa, kortom een echte aanrader!

castillo-santa-barbara-alicante

Plaza del Ayuntamiento

In het Alicante centrum bevindt zich het ‘Plaza del Ayuntamiento’. Dit plein ligt centraal in de stad en heeft een statige uitstraling. Aan het plein staat het historische stadhuis, gebouwd in de 18eeeuw. De omringende gebouwen worden erg goed onderhouden, het ziet er dus allemaal prachtig uit, alsof je door een museum loopt. Ook vind je er het ‘Cota Cero’. Op dit exacte punt wordt de zeespiegel voor verschillende Spaanse steden gemeten. In het stadhuis worden ook nog archeologische bevindingen tentoongesteld. 

Explanada de España

Pluspunt van Alicante is natuurlijk het strand! Daarnaast heeft de stad ook een prachtige boulevard: Explanada de España! Hier kun je zowel ’s avonds als overdag heerlijk lopen. Je komt langs de haven, de stranden en je vindt er gezellige kroegjes. Ook geniet je hier van een heerlijk koel zeewindje. In de avond bruist het van de romantiek op deze promenade en gaan veel stelletjes voor een heerlijk romantisch etentje naar de Explanada de España.

Panomaris

Ook shoppen is uiteraard geen probleem in Alicante. Een groot winkelcentrum waar je alle winkels vindt: Panomaris. Hier vind je vele winkels, waaronder de grote winkelketens. Ook kleine ambachtelijke winkeltjes vind je hier. Naast winkels kun je hier ook heelrijk ontspannen. Zo zitten er verschillende restaurants en bars, een bioscoop en zelfs een Avonturenpark voor kinderen. 

Paseíto Ramiro

Naast alle moderne en luxe voorzieningen, is Alicante ook een historische stad. Zo zijn er veel resten te vinden van gebouwen die eeuwen geleden gebouwd werden. Forten, kerken, maar ook delen van een indrukwekkende verdedigingsmuur. Vlakbij Paseíto Ramiro kun je deze resten vinden. Daarnaast ligt er ook een prachtige tuin in dit deel van de stad. Voor als je even wilt ontspannen aan de drukte van het stadscentrum.

 

Ben jij weleens in Alicante geweest? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje van de stad? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles