You are here: Home » Reizen » Vakantie voorjaar: 5 leuke bestemmingen!

Vakantie voorjaar: 5 leuke bestemmingen!

door Jaro
vakantie voorjaar

Het voorjaar komt er weer aan. Op het moment is het grauw buiten, maar daar komt snel verandering in. Alles gaat weer bloeien én de temperaturen gaan omhoog. Ideaal voor een vakantie. Maar waar op reis in Februari? Wij hebben 5 leuke reizen in februari en maart op een rijtje gezet! Want een vakantie in het voorjaar is een echte aanrader!

Vakantie voorjaar

Veel mensen kiezen voor een zonvakantie in het voorjaar. Waar het in Nederland nog best fris kan zijn, is het in zuidelijke landen al heerlijk waar. Hieronder de beste bestemmingen in februari én de beste bestemmingen in maart samengebundeld!

Torremolinos

De Costa del Sol kennen we natuurlijk allemaal: de zuidkust van Spanje. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier genieten van ontiegelijk veel zonuren. Zo ook in februari en maart. Dat maakt deze beste bestemming ideaal voor een zonvakantie in het voorjaar. Torremolinos is een gezellig kuststadje waar veel te doen is. Veel is hier ook op Nederlanders gericht, zo kun je hier genieten van een ‘patatje met’ en zijn er meerdere Nederlandse cafés. Bovendien ligt Malaga op steenworpafstand, dus je kunt deze voorjaarsvakantie altijd combineren met een stedentripje!

Santorini

Hét meest instagramwaardige eiland van Griekenland is Santorini. Tevens is dit een van de meest bekende eilanden van Griekenland, in de zomer is het er dus erg druk. In het voorjaar daarentegen valt het reuze mee. Dit paradijselijke eiland staat bekend om de prachtige zonsondergangen, de witte huisjes op de bergen én het lekkere eten. Het is hier echter niet goedkoop, dus een low-budget vakantie is niet aan de orde! 

Marrakesh

Het weer in Marokko is in het voorjaar op zijn best. Waar de zomers erg heet en droog zijn, is het voorjaar aangenaam met temperaturen van rond de 20 graden. Marrakesh is de populairste stad van het land en hier is meer dan genoeg te zien. Je kunt er heerlijk eten, er staan talloze prachtige historische gebouwen en de markten zijn er erg gezellig. De stad is wel erg hectisch, maar daar wen je snel genoeg aan. Wil je even tot rust komen? Dan kun je altijd een excursie naar de woestijn maken!

vakantie-voorjaar-marrakesh

Sardinië

Een andere bestemming voor een zonvakantie in het voorjaar: Sardinië. Dit Italiaanse eiland staat bekend om de unieke cultuur en adembenemend mooie natuur. Er heerst hier een subtropisch klimaat. Warme zomers en milde winters. In februari en maart is het hier heerlijk vertoeven met temperaturen van 18 tot 25 graden Celsius. Niet te warm en niet te koud. Wat zijn aanraders op Sardinië? De ‘Grotta de Nettuno’ is een absolute must. Deze diepe grotten zijn een natuurlijk wonder. Je kunt prachtig wandelen en ook per boot de grotten verkennen!

Lanzarote

Een ander eiland waar het heerlijk vertoeven is in februari en maart: Lanzarote. Dit eiland behoort tot de Canarische Eilanden en ligt voor de kust van Marokko. Op papier hoort het eiland bij Spanje. Aan zon geen gebrek op het Spaanse eiland, ook in februari niet. Daarnaast zal de temperatuur hier niet snel onder de 20 graden Celsius komen. De zee voelt misschien op het begin wat frisjes aan, maar veel mensen zwemmen al in het voorjaar. 

Beste bestemmingen april

Kan jij in februari en maart geen vakantie opnemen? Dan is april uiteraard ook een ideale maand. De prijzen liggen weliswaar iets hoger in april, maar je hebt ook meer keuze. Op reisbestemmingen in België, Duitsland en Frankrijk zal het ook al heerlijk weer zijn!

Ga jij nog op vakantie in het voorjaar? Zo ja, waar naartoe? Wij zijn benieuwd naar je antwoord. Laat het ons weten in de reacties hieronder.

 

Related Articles