You are here: Home » Gezond » Snel van de griep afkomen: 4 handige tips

Snel van de griep afkomen: 4 handige tips

door Jaro
griep

We zitten natuurlijk middenin een pandemie. Het COVID-19 virus is verspreid over de wereld en dit zorgt ervoor dat landen draconische maatregelen nemen. We zullen bijna vergeten dat de gewone griep jaarlijks veel mensen besmet en er ook behoorlijk wat mensen aan sterven. Van de griep afkomen is voor de meesten een kwestie van tijd, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om snel van de griep af te komen. Welke dingen zijn dit? Wij hebben een aantal handige tips bij griep op een rijtje gezet!

Snel van de griep afkomen

Hoe lang duurt griep? Wat is de beste behandeling van griep? Allemaal vragen die mensen vaak hebben. De duur van een griep verschilt per persoon. Sommige mensen liggen weken op bed, terwijl anderen zich na een paar dagen alweer beter voelen. Uitzieken lijkt dus het enige wat je kunt doen. Toch zijn er een paar dingen die je kunt doen om in ieder geval de klachten te verminderen en ervoor zorgen dat de meeste mensen snel van de griep afkomen.

snel van de griep afkomen

1 Blijf gehydrateerd

Dit is gelijk een van de meest belangrijkste tips bij griep. Klachten bij de griep zijn onder andere koorts, diarree en overgeven. Al deze symptomen zorgen ervoor dat je extra vocht verliest. Om ervoor te zorgen dat je lichaam snel weer normaal gaat functioneren is het essentieel dat je voldoende gehydrateerd blijft. Drink dus meer dan genoeg water. Anderhalve liter per dag is het minimum, maar je kunt het beste minstens twee liter water per dag drinken. Naast water kun je ook kiezen voor thee, dit werkt tevens verzachtend voor de keel.

2 Slaap goed

Wanneer je last hebt van griep, moet je lichaam overuren maken. Je lichaam zal hard werken om het virus te bestrijden. Daarom is het belangrijk om rustig aan te doen. Niemand vindt het fijn om de hele dag op bed te liggen, maar voldoende slapen is essentieel. Zo geef je je lichaam alle energie die het nodig heeft om weer beter te worden. 

3 Vermijd tocht en kou

De meeste mensen krijgen last van de griep in de herfst of winter. Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten is in deze periode van het jaar groter dan in bijvoorbeeld de lente en de zomer. Zorg dat je lekker warm blijft wanneer je last van de griep hebt. Zet de verwarming aan, kleed je warm aan en ga niet de deur uit zonder een sjaal en een muts.

4 Accepteer het

De laatste tip: accepteer dat je griep hebt. Wanneer je gefrustreerd raakt omdat je zo snel mogelijk beter wilt worden, of wanneer je na een paar dagen al gaat werken terwijl het virus nog actief is, dan zal dit niet bevorderlijk zijn voor het herstel. Accepteer dat je een griepje hebt en doe rustig aan, net zo lang tot je weer helemaal beter bent!

Griep voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen, zo ook bij de griep. Je kunt niet met zekerheid een griep voorkomen, maar er zijn gelukkig wel dingen die je kunt doen om de kans op besmetting te verkleinen. Heerst de griep, maar ben jij nog niet besmet? Dan hieronder een aantal tips om griep te voorkomen:

  •        Was je handen geregeld
  •        Eet gezond (veel fruit en groente)
  •        Drink voldoende water
  •        Ventileer je huis
  •        Zorg voor een goede weerstand
  •        Slaap voldoende
  •        Kleed je warm aan wanneer je naar buiten gaat.

Zo, snel van de griep afkomen gaat je hopelijk lukken met bovenstaande tips. Wanneer heb jij voor het laatst last van griep gehad? En hoe kwam je er toen vanaf? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles