You are here: Home » Zakelijk » Starten met cryptocurrency: 6 handige tips & tricks!

Starten met cryptocurrency: 6 handige tips & tricks!

door Jaro
bitcoin handelen

Cryptocurrency is al jaren een begrip in de maatschappij, met als populairste ‘munt’ natuurlijk de Bitcoin. Veel mensen starten met cryptocurrency, zonder dat ze eigenlijk weten waar ze mee bezit zijn. Je kunt weliswaar veel geld verdienen met handelen in cryptomunten, maar het is niet geheel zonder risico’s. Zodra een munt in waarde daalt, verlies je in principe gewoon harde euro’s. Daarom hieronder 6 cryptocurrency tips voor beginners!

Starten met cryptocurrency

Starten met cryptomunten, hoe pak je dit aan? Allereerst is het belangrijk om je goed in te lezen, met name over de risico’s. De mooie verhalen over mensen die stinkend rijk zijn geworden door het handelen in cryptomunten ken je natuurlijk wel, maar er zijn ook veel verhalen over mensen die gigantisch veel verloren hebben. Kortom, starten met cryptomunten is niet zonder risico. Hieronder 6 tips voor handelen in cryptocurrency!

1 Begin met een klein bedrag

De verleiding is groot om gelijk een groot bedrag te investeren, maar dit is natuurlijk niet slim. Starten met cryptocurrency is niet zonder risico’s. Begin met een klein bedrag, denk bijvoorbeeld aan honderd euro. Zo kun je zien wat er gebeurd, zonder de mogelijkheid om veel geld te verliezen. 

2 Bestudeer anderen

Het geld wordt verdiend op de exchangemarket. Op dit platform worden de verschillende cryptocurrencies verhandelt. Onze tip is dus ook: bestudeer anderen die handelen in cryptocurrency. Deze exchange is niet moeilijk, maar kan wel verwarrend zijn als je net begint. Houd anderen in de gaten en leer hiervan. Zo weet je wat je niet en wat je juist wel moet doen.

3 Sla je cryptomunten veilig op

Valuta zoals de euro staan veilig op je bankaccount of in je portemonnee natuurlijk. Digitale valuta zoals de Bitcoin bestaan niet ‘echt’, maar alleen digitaal zoals de naam al doet vermoeden. Toch is het belangrijk om deze munten veilig op te slaan. Ook in de digitale wereld zijn er mensen die niet van andermans geld af kunnen blijven. Je kunt deze munten helaas niet veilig in een bank opslaan, maar dit doe je in een zogeheten wallet. Deze kun je online aanmaken.

starten met cryptocurrency

4 Het aanmaken van een portfolio

Wanneer je eenmaal een paar cryptomunten in bezit hebt, dan is het natuurlijk belangrijk om de koersen in de gaten te houden. Dit kun je doen door een portfolio aan te maken. Dit doe je online op je computer, of via een portfolio app op je smartphone. Hier kun je alle cryptomunten die je in je bezit hebt toevoegen en overzichtelijk de realtime prijsveranderingen bijhouden. 

5 Rustig blijven

Het handelen in cryptomunten, is net zoals bijvoorbeeld gokken, behoorlijk verslavend. Je ziet de koersen in rap tempo omhoog en omlaag gaan. Dit zorgt er bij veel mensen voor dat ze in paniek raken en hun cryptomunten bijvoorbeeld op het verkeerde moment verkopen. Daarna willen ze hun verlies goedmaken en kopen ze weer en heleboel cryptomunten op een verkeerd moment. Zo beland je in een vicieuze cirkel waar je lastig weer uitkomt. Ons advies? Blijf rustig! Het handelen in cryptocurrency is geen sprint, maar een marathon. Verkoop en koop niet te veel en te snel verschillende munten en laat je cryptocurrency eens wat langer staan om te zien wat er gebeurd. Verkoop niet alles zodra de koers een beetje gunstig staat, maar wacht tot het juiste moment. 

6 Spreid je kansen

Als laatste tip: spreid je kansen. De Bitcoin is natuurlijk de meest populaire digitale munt, maar er zijn nog veel meer verschillende online munten. Zet niet alles op hetzelfde paard, maar spreid je kansen. Hieronder de 10 meest populaire digitale munten:

1.   Bitcoin (BTC)

2.   Ethereum (ETH) 

3.   XRP (XRP) 

4.   Bitcoin Cash (BCH)

5.   Tether (USDT)

6.   Litecoin (LTC)

7.   EOS (EOS)

8.   Binance Coin (BNB)

9.   Bitcoin SV (BSV)

10. Stellar (XLM)

 Kortom, starten met cryptocurrency is erg uitdagend, maar het is wel belangrijk om niet teveel risico te nemen! Heb jij ervaring met cryptomunten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles