You are here: Home » Baby & Kids » De elektrische fiets, ideaal voor moeders én vaders

De elektrische fiets, ideaal voor moeders én vaders

door Constance
Elektrische fiets voor moeders en vaders

Elke dag komen we ze tegen, fietsende moeders (en vaders) die met 1 of 2 kinderen voorop en achterop op pad zijn. Van huis naar school en ’s middags door naar muziekles of het sportveld. Dan tussendoor nog even boodschappen en weer terug naar huis.

Zo maakt elke moeder ongemerkt heel wat kilometers, op haar stalen ros, en dat vaak in weer en wind.

Maar je kan het jezelf een stuk gemakkelijker maken door een elektrische moederfiets te kopen. Want je hebt het tenslotte al druk genoeg, en met een e-bike wordt elke fietstocht een fluitje van een cent. En als je veel en vaak op de fiets zit is de aanschaf van een elektrische moederfiets het overwegen waard.

Waarom zou ik voor een elektrische moederfiets kiezen?

Een moederfiets heeft een lage instap en hierdoor stap je gemakkelijker over de framebuis heen. Verder is het ook heel prettig als je zadel een goede vering heeft, zodat je comfortabeler op je fiets zit.

Een moederfiets heeft een ruime instap waardoor je gemakkelijk een fietsstoel aan je stuur kan bevestigen. En mocht er een 2e kindje op komst zijn, hierdoor kan je blijven fietsen zonder dat je zwangere buikje tegen het stoeltje aan het stuur aankomt.

En door de speciale stuurblokkering hoef je niet bang te zijn dat je stuur omklapt, en dat is wel zo veilig met je kind voorop en misschien een volle boodschappentas aan het stuur.

Een enkele standaard is al lastig bij een normale fiets, laat staan als je 1 of 2 kinderen in en uit het fietsstoeltje moet tillen. Daarom heeft de moederfiets een dubbele standaard, en staat je fiets extra stevig en stabiel en is omvallen bijna onmogelijk.

Elektrische moederfiets

Waar moet ik opletten als ik een elektrische moederfiets wil kopen?

Als je je fiets zwaarbeladen gebruikt, is het belangrijk dat je een fiets kiest met veel versnellingen en diverse ondersteuning niveaus. En als je een proefrit gaat maken, doe dit dan zo realistisch mogelijk, inclusief je kind(eren) en gevulde fietstassen.

Op deze manier kan je heel goed testen of de fiets niet te zwaar voor je wordt en dat je ook goed kan blijven sturen. En kijk of je ook gemakkelijk heuvel op en af kan fietsen.

Wil je je 2 kleintjes tegelijk vervoeren? Dan is het essentieel dat je zowel voorop, aan het stuur, en achterop, op de bagagedrager, speciale fietsstoeltjes kan plaatsen. En de bagagedrager van een elektrische fiets kan vaak maar maximaal 25 kilo dragen. Hou hier rekening mee bij de keuze van het stoeltje. Dit mag niet te zwaar zijn, want het gewicht van je kind moet hierbij nog opgeteld worden.

Een ander belangrijk punt is de bediening van je motor. Het bedieningsdisplay dient op een logische en handige plaats op je stuur te zitten en het met 1 hand (eigenlijk het liefste met 1 vinger) kunnen bedienen. En een duidelijk leesbaar display zonder al te veel (onnodige) functies.

Mocht je nog twijfelen of een elektrische moederfiets iets voor jou is? Je kan tegenwoordig bijna overal een e-bike huren, dus ideaal als je een weekend met je gezin op pad wilt gaan. Zo kan je heerlijk genieten samen en kan jij gelijk testen of de aanschaf van een elektrische moederfiets de investering waard is.

Related Articles