You are here: Home » Baby & Kids » Au! Je kind is gestoken door een wesp!

Au! Je kind is gestoken door een wesp!

door danny
Au! Je kind is gestoken door een wesp!

Huilend komt je dochtertje naar binnen rennen, haar linkerhand op haar rechterarm. Ze heeft duidelijk pijn en je schrikt je rot. Je haalt haar handje weg en ziet het al: een rode plek en een puntje. Ze is gestoken. “Het was een wèèèsp”, knikt ze terwijl de tranen over haar wangetjes biggelen. Je voelt haar pijn. Een watje met azijn haalt de eerste pijn weg. Een lekker ijsje maakt het nog iets draaglijker. Maar… die wespen, daar moet je ook wat mee!

‘Ik ga niet meer in de tuin spelen!’

Vorige week al werd het vriendje van je zoontje ook gestoken. Die had helemaal pech, want hij is allergisch voor wespengif, dus hij moest uiteindelijk zelfs nog naar de huisarts voor medicatie. Niet erg natuurlijk, een wespensteek, maar wel pijnlijk en voor een kind ook wel wat traumatisch. Je dochtertje riep al: in de tuin gaat ze niet meer spelen!

Komen de wespen op je af?

Je merkte dit voorjaar al meer wespen op dan in andere jaren, maar ze vielen je niet lastig, dus je verwonderde je slechts. De laatste weken lijkt het echter wel alsof de wespen steeds dichterbij komen en ook geen ‘nee meer als antwoord willen’. Als je ze wegwaait met je hand, komen ze juist op je af en blijven je vervelen. Je man merkte in het weekend net op tijd dat er een wesp in zijn glas zat, juist toen hij het naar zijn lippen wilde brengen. 

Volg de wesp!

Je vindt nu dat het genoeg is. Zo kan het niet langer. Je gaat de tuin in en besluit de gangen van de wespen eens na te gaan. Moeilijk is het niet, je ziet er tientallen door je tuin vliegen. Maar waar gaan ze heen. Nauwlettend houd je de bewegingen in de gaten. Je ziet dat ze naar de zijkant van het huis vliegen en besluit eens mee te lopen. Dan zie je waar ze blijven: de verdwijnen gewoon de muur in!

Een wespennest in de spouwmuur? Wat nu?

“In de spouwmuur?”, zegt je man ‘s avonds bij het eten. “Gaan ze daar naar binnen?” Jullie gaan samen kijken en inderdaad, de wespen kruipen via een stootvoeg de spouwmuur in. “Zal ik het gat dichtstoppen”, zegt je man. “Echt niet!”, zeg jij, want je hebt je huiswerk wel gedaan. Overal lees je dat het bijzonder onverstandig is om de ingang  van een wespennest dicht te maken. “Ik ga een wespenbestrijder inschakelen”, zeg je resoluut. Je man knikt. “Goed plan!”

Welke wespenbestrijder kan me komen helpen?

‘s Middags was je al op Wespennestverwijderen.com en wat je daar allemaal las, maakte je veel wijzer en het sprak je aan: een lokale, ervaren wespenbestrijder die met garantie het wespennest snel en veilig voor je komt bestrijden. Je opent de pagina, vult je postcode in en huppakee, daar is het nummer van de vakman. Je klikt erop en de telefoon gaat over. Je hebt hem direct aan de lijn. en afspraak is snel gemaakt, voor morgen al! 

Wespenbestrijding veiligheid voor alles!

Wespenbestrijding: veiligheid voor alles!

De wespenbestrijder stelt je wat vragen en geeft je een richtprijs. “Als er geen verdere complicaties zijn, en dat verwacht ik niet, dan is dat de prijs”, zegt hij. En dat klinkt alleszins redelijk. De volgende dag belt de bestrijder precies op het afgesproken tijdstip aan. Je neemt hem mee naar de zijkant van het huis, hij knikt eens en loopt naar zijn auto. Terwijl je met hem meeloopt raadt hij aan dat je naar binnen gaat en ook de kinderen en hond even binnen houdt. “Veiligheid voor alles, mevrouw”, zegt hij.

Wespen in de spouwmuur voorkomen?

 

Vanuit de woonkamer zie je hem in vol ornaat – in een beschermend pak – met een ladder richting de zijkant van het huis gaan. Een paar minuten later klopt hij op de achterdeur. “Het is al gebeurd, mevrouw”, zegt hij. “U kunt nog een paar dagen wat last hebben van wespen, maar dan is het voorbij. Het nest weghalen hoeft niet per se, maar het is wel verstandig om op alle stootvoegen bijenbekjes te plaatsen. Zo kunnen wespen of ander ongedierte niet de spouwmuur in en uiteindelijk mogelijk je huis binnenkomen.”

Related Articles