You are here: Home » Baby & Kids » Een kindvriendelijke tablet; hier moet je op letten

Een kindvriendelijke tablet; hier moet je op letten

door Marieke
Kindervriendelijke Tablet

Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook kinderen weten er al veel beter mee om te gaan dan volwassenen, al op heel jonge leeftijd. Toch wil je niet telkens je smartphone afstaan aan je nog jonge kind. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom kan het prettig zijn om een kindvriendelijke tablet aan te schaffen die speciaal voor geschikt is voor kinderen. In dit artikel geven wij je een aantal tips om je tablet volledig kindvriendelijk te maken.

Een kindertablet of een gewone tablet

Er zijn twee mogelijkheden. In de eerste plaats kun je ervoor kiezen om een kindertablet aanschaffen. Een kindertablet is speciaal gebouwd, maar ook ingericht voor kinderen. Stevig gebouwd, een kindvriendelijke leeromgeving en vaak ook met een functie voor ouders waar bijvoorbeeld een tijdlimiet in te stellen is. Schadelijke websites worden weggefilterd. Vaak is een kindertablet ook stukken goedkoper. Maar doordat een kindertablet wat goedkoper is, is de kwaliteit van bijvoorbeeld de camera en de speakers vaak wat minder.

Je kunt er echter ook voor kiezen om een gewone tablet te kopen, en deze kindvriendelijk in te richten. Let echter wel op de leeftijdscategorie voor een kindertablet geschikt is. Een kindertablet is al geschikt voor de allerjongsten, echter, als een kind wat ouder wordt, dan zijn ze eerder toe aan een gewone tablet.

Beschermhoes

Een tablet is kwetsbaar, zelfs als je er een gewone hoes bij koopt. Er zijn ook extra stevige hoezen verkrijgbaar, zodat je tablet goed beschermd blijft. De rand van de hoes is veel dikker en breder en als de tablet valt, dan komt deze niet rechtstreeks met het scherm op de grond terecht, de beschermrand vangt de val als eerste op. Zo’n hoes is verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes.

Screenprotector

Daarbij kun je er ook nog voor kiezen om een screenprotector op het scherm te plakken. Het voorziet het scherm van een onzichtbaar laagje extra bescherming, met name tegen krassen en vuil. Hiermee houd jij je tablet veel langer schoon en is het bestand tegen die vieze kindervingertjes. Maak je geen zorgen, zo’n laagje zorgt er niet voor dat de helderheid van het scherm afneemt.

Kids mode

Er zijn tablets die zijn voorzien van een kids mode. Deze kids mode is volledig kindvriendelijk ingericht en je kunt ook zelf nog leerzame en kindvriendelijke apps aan deze modus toevoegen. Je kunt alleen uit deze kids mode komen door een pincode in te toetsen. Kinderen kunnen dus niet zomaar uit de kids mode en allerlei andere apps bekijken. Ook is er een tijdslot in te stellen. Na de ingestelde tijd kan een kind niet meer verder spelen op de tablet. Zo houd jij als ouder de volledige regie in handen. In deze kids mode voorkom je ook dat er allerlei apps worden geïnstalleerd of juist worden verwijderd.

Download leuke kinderapps

Aan apps voor kinderen ontbreekt het niet in de Playstore en de Appstore. Wel is het verstandig om als ouders eerst goed te kijken wat zo’n app precies inhoudt en wat een kind ermee kan of leert. Voor je het weet staat de kindvriendelijke tablet vol met leuke apps en ziet je kind door de bomen het bos niet meer. Kies een aantal apps die volledige past bij de belevingswereld en het niveau van het kind. Daarmee is een app niet alleen leuk, maar ook nog eens superleerzaam.

Gebruik je een kindertablet of een kindvriendelijke tablet?

Lees ook: Huiswerk maken; zo houd je het leuk en gezellig!

Related Articles