You are here: Home » Zakelijk » Het monetizen van je blog: zo verdien jij geld met bloggen!

Het monetizen van je blog: zo verdien jij geld met bloggen!

door Jaro
geld-verdienen-met-bloggen-blogo

Blogs schieten als paddenstoelen uit de grond. Geld verdienen met bloggen is voor veel mensen een droom. Je kunt lekker vanuit huis werken, je inspireert anderen en als je er je brood mee kunt verdienen dan is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Maar hoe pak je dit nu aan? Een blog beginnen en hier geld mee verdienen? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet!

Geld verdienen met bloggen

Voordat je überhaupt gaat nadenken over het monetizen van je blog, is het belangrijk dat mensen je blog lezen. Zonder bezoekers kun je namelijk moeilijk geld verdienen met je blog. Zorg dus eerst dan je een redelijke groep volgers en lezers hebt, voordat je gaat beginnen met het monetizen van je blog.

1 Affiliate-Marketing

Een manier om geld te verdienen met bloggen is door middel van affiliate marketing. Voor deze manier heb je wel aardig wat bezoekers nodig. Wat houdt het precies in? Je plaatst als het ware links naar producten op je website. Je linkt bijvoorbeeld naar websites als bol.com. Zodra iemand via ‘jouw link’ een product koopt, dan krijg jij een percentage van het aankoopbedrag bijgeschreven. Dit lijkt misschien niet veel, maar je krijgt een percentage van alle producten die via jouw link gekocht worden. Als iemand op jouw link klikt, maar uiteindelijk besluit om via bol.com meerdere producten te kopen, dan krijg jij over het totale aankoopbedrag een percentage bijgeschreven. Zo kunnen de inkomsten dus snel oplopen!

2 Gesponsorde blogberichten

Een andere manier om geld te verdienen met bloggen is door middel van schrijven van gesponsorde blogberichten. Zo kun je pas echt betaald bloggen. Hoe werkt het? Je schrijft een blogpost waarin je linkt naar een bedrijf in ruil voor een vergoeding.  Hoe kom je in contact met zulke partijen? Dit kun je doen via platformen als Hulc of Linkpizza. Of je maakt zelf een pagina op je blog genaamd ‘adverteren’, waar je handige informatie neerzet voor potentiële klanten. Wanneer je website een beetje populair is, kun je al gauw 100+ euro per blogbericht vragen.

3 Google Adsense

Een derde manier: Google Adsense. Via Google Adsense kun je advertenties laten vertonen op je blog. De advertenties worden automatisch geregeld via Google en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Om geaccepteerd te worden voor Google Adsense dient je blog wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Je krijgt betaald per 1.000 mensen die de advertentie zien. Het is dus belangrijk dat je flink wat bezoekers hebt!

geld-verdienen-met-bloggen-blogo-2

4 Zelf banners plaatsen

Wanneer je bijvoorbeeld niet wordt aangenomen bij Google Adsense, of je vindt de advertenties lelijk staan (wat veel mensen vinden), dan kun je ook zelf banners en advertentieruimte verkopen aan bedrijven. Nadeel hiervan is wel dat je zelf moet acquireren. Je zult bedrijven moeten benaderen en alle relevante informatie doorgeven.  Voordeel is dat je zelf meer te zeggen hebt. Je kunt bijvoorbeeld lelijke of irrelevante advertenties weigeren.

5 Verkoop een boek/E-book

Een andere manier om indirect geld te verdienen met je blog is door deze blog te gebruiken om je eigen producten te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een boek of E-book. Heb jij een kookblog? Dan kun je de beste recepten in een boek stoppen om deze vervolgens te verkopen aan de lezers van je blog. Zorg wel dat het boek echt een toegevoegde waarde heeft, je wilt je volgers natuurlijk niet kwijtraken.

Betaald bloggen is dus zeker mogelijk. Het belangrijkste is echter dat je gepassioneerd bent. Wanneer je geen plezier meer hebt in het bloggen, dan is het lastig om geld te verdienen met bloggen. Het is namelijk wel hard werken!

Related Articles