You are here: Home » Lifestyle » Beginnende ruiter? Dit zijn de beste tips!

Beginnende ruiter? Dit zijn de beste tips!

door danny
Beginnende ruiter Dit zijn de beste tips!

Ben je nog maar net begonnen met paardrijden? Dan is de kans groot dat er veel op je af komt. Als paardrijden compleet nieuw is voor je, is het natuurlijk lastig. Echter is paardrijden zeker te leren en zal je hier vanzelf steeds beter in worden. Er zijn een aantal tips die je als beginnende ruiter in gedachten kunt houden. Benieuwd naar deze tips? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Een goede instructeur vinden

Als beginnende ruiter wil je natuurlijk steeds beter worden. Hiervoor is het van belang dat je op de juiste manier wordt begeleid. Daarom is het belangrijk om een goede instructeur te vinden. Vraag eens in je netwerk waar je terecht kunt voor fijne lessen in paardrijden, wie weet kan iemand je op weg helpen. Ook het kijken bij lessen van verschillende instructeurs kan erbij helpen om de juiste instructeur te vinden. Het is belangrijk dat je hier een goed gevoel bij hebt, zodat je jezelf als beginnende ruiter op je gemak voelt.

Ga vaak paardrijden

Ga vaak paardrijden

Een andere tip die je als beginnende ruiter in gedachten kunt houden, is om vaak te rijden. Probeer vaker dan één keer per week te gaan paardrijden. Hoe vaker je in het zadel klimt, hoe beter je zal worden. Probeer dus eens te kijken naar je mogelijkheden. Als het mogelijk is om veel te gaan paardrijden in een week, doe dat dan zeker. Het kan je namelijk veel opleveren!

Je eigen veiligheid staat voorop

Als bepaalde paarden nog niet echt aan je gewend zijn, kan het zo zijn dat zij misschien wat wild reageren. Het is te allen tijde belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen. Je kunt er nooit vanuit gaan dat er niets gebeurt, dus wees altijd voorzichtig. Probeer een gepaste afstand te houden en zorg ervoor dat je jouw voeten uit de buurt houdt van de hoeven.

Besteed veel tijd aan het paard waarop je gaat rijden

Wat belangrijk is om te doen, is om veel tijd te besteden aan het paard waarop je gaat rijden. Zo raakt het paard sneller aan je gewend en dit is positief. Zorg ervoor dat je het paard goed verzorgd en weet hoe je moet opzadelen. Het is van belang dat alles goed vastgemaakt wordt en goed zit. Als je hier niet zeker van bent, ga dan niet zomaar beginnen met paardrijden. Controleer voordat je de bak in gaat of alles echt goed vast zit. Weet je het niet zeker? Laat het dan vooral controleren door je instructeur. Zekerheid voor alles. En fouten maken mag, je zult hier vanzelf handiger in worden.

Hoe beter je wordt in paardrijden, hoe leuker je het waarschijnlijk gaat vinden. Sommige mensen beschikken natuurlijk ook over een eigen paard, wat natuurlijk helemaal fantastisch is. Als dit een droom van je is, kun je hier natuurlijk zeker aan gaan werken. Want hoe tof is het om je eigen paard te verzorgen? Een mooi halster voor je paard kopen, het kiezen van een goed zadel, het regelen van poetsspullen en voer: het hoort er allemaal bij.

 

Een eigen paard kan enorm leuk zijn en hier kun je veel plezier van hebben. Om een goede communicatie tussen jou en je paard te realiseren, is het ook van belang dat je zorgt voor een fijn hoofdstel voor je paard. Er komt dan wel een hoop bij kijken, maar hier krijg je als echte paardenliefhebber ook veel voor terug.

Related Articles