You are here: Home » Gezond » Je leven op orde krijgen: 5 eenvoudige tips!

Je leven op orde krijgen: 5 eenvoudige tips!

door Jaro
leven-op-orde-krijgen-tips

De huidige pandemie waar we ons in bevinden heeft er bij veel mensen voor gezorgd dat hun leven behoorlijk ontregeld is. Mensen hebben hun baan verloren, er is minder sociaal contact mogelijk en we hebben een paar maanden zoveel mogelijk binnen gezeten. Het lijkt nu langzaam maar zeker iets beter te gaan.  De hoogste tijd om je leven weer op orde te krijgen. Maar hoe zorgt je voor meer structuur in je leven? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Hoe je leven op orde krijgen?

Maar hoe krijg je je leven op orde? Waar begin je in hemelsnaam? Soms zie je door alle bomen het bos niet meer en dat werkt niet bepaald motiverend. Het is soms niet eenvoudig om meer balans in je leven te krijgen, maar onderstaande tips zullen je gegarandeerd een zetje in de rug geven!

#1. Plannen, plannen en nog eens plannen

’s Ochtends opstaan zonder dat je weet wat je gaat doen kan soms fijn zijn. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Als je echter je leven op de rails wilt krijgen, dan is een planning essentieel. Onvoorbereid aan de dag beginnen zorgt ervoor dat je minder productief bent. Schrijf voordat je naar bed gaat op wat je de volgende dag wilt gaan doen. In je agenda, online of op een los papiertje. En probeer je hier natuurlijk ook aan te houden de volgende dag. Plan niet gelijk je hele dag vol, maar schrijf een aantal taken op die je per se wilt gaan doen.

leven-op-orde-krijgen

#2. Zorg voor een gezond slaapritme

Ook een essentieel onderdeel is het creëren van een gezond slaapritme. Probeer bij tijds naar bed te gaan en vroeg weer op te staan. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke avond om half 11 naar bed gaat. Dit klinkt misschien kinderachtig, maar het werkt wel. Zo ben je de volgende ochtend weer fris en fruitig!

#3. Bereid maaltijden van tevoren

Wanneer je vrij bent en je weinig structuur in je leven hebt dan kun je elk moment van de dag boodschappen doen. Dit zorgt er vaak voor dat je meer en ongezonder gaat eten. Het beste kun je eens in de week boodschappen doen en je maaltijden plannen. Klinkt als veel werk, maar hier zul je alleen maar baat bij hebben. Gezond eten zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

#4. Opgeruimd staat netjes

Een andere tip voor meer structuur in je leven: zorg voor een opgeruimde omgeving. Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Rommel kan zorgen voor irritaties en chaos in je hoofd. Ruim dagelijks je omgeving op en zorg voor een opgeruimd huis. Geen leuke activiteit, maar als je dit dagelijks doet ben je waarschijnlijk binnen tien minuten klaar. Een kleine investering die bijdraagt aan een overzichtelijk leven.

#5.  Schrijf dingen op

Als laatste tip: schrijf dingen van je af. Wanneer je dingen opschrijft, dan geeft dit rust in je hoofd. Denk bijvoorbeeld aan ideeën die je spontaan te binnen schieten, dingen die je niet moet vergeten en andere dingen waar je aan denkt. Door ze op te schrijven hoef je niet bang te zijn dat je deze vergeet en dit zal voor veel rust zorgen.

Conclusie

Kortom, je leven weer op orde krijgen is niet eenvoudig, maar als je bovenstaande stappen uitvoert zul je langzaam maar zeker weer je leven op de rails krijgen. Neem je tijd en doe het stapje bij stapje!

Is jouw leven omgegooid door de coronacrisis? En hoe zet jij je leven weer op de rails? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

 

Related Articles