You are here: Home » Hobby » De 7 voordelen van een trampoline in eigen tuin

De 7 voordelen van een trampoline in eigen tuin

door danny
De 7 voordelen van een trampoline in eigen tuin

Waar vroeger het hebben van een trampoline meer een uitzondering was, zie je ze tegenwoordig in vele achtertuinen staan. De trampoline is niet meer weg te denken. Niet alleen omdat het leuk is, trampolinespringen is ook hartstikke gezond! Niet alleen kinderen springen graag op de trampoline, ook steeds meer volwassenen zie je gebruik maken van trampolines. Trampolines hebben dan ook veel voordelen. Wij zetten er 7 voor je op een rij.

1.     Een trampoline stimuleert buitenspelen

Een kleine trampoline past misschien nog in een speelkamer. De meeste trampolines kom je toch wel buiten tegen. Doordat de trampoline buiten staat stimuleert het de kinderen om ook naar buiten te gaan. Even weg van de tablet en tv. Buitenspelen is heel erg goed voor kinderen. Zo verhoogt het de weerstand en maken ze door het zonlicht ook meer vitamine D aan. Vitamine D zorgt niet alleen voor een betere weerstand, ook krijg je er sterke botten en een goed gewicht van. Kinderen die meer buitenspelen zijn ook minder snel verkouden. Fijn, want dan hoef je ook minder papieren zakdoekjes in te kopen!

2.     Een trampoline draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Kinderen vinden vaak niks leuker dan overal op klimmen en klauteren. Net nadat ze zijn begonnen met lopen proberen ze vaak al allerlei dingen uit. Zijn ze wat ouder dan bouwen ze graag hutten, gebruiken ze de koprolstang in de speeltuin of spelen ze buiten verstoppertje met hun vriendjes. Hoewel het speelmomenten zijn, dragen ze wel bij aan de motorische ontwikkeling van je kind. Je kind ontwikkeld niet alleen spieren, maar ook lichamelijke behendigheid. Een trampoline zorgt ervoor dat ze spelenderwijs bezig zijn met uithoudingsvermogen, het evenwicht, coördinatie en reactievermogen.

3.     Veel verschillende vormen en maten

Doordat trampolines steeds populairder worden spelen fabrikanten ook heel erg in op deze behoefte. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, voor iedere tuin is er tegenwoordig een passende trampoline te vinden. Zo zijn er niet alleen ronde trampolines maar ook ovale en rechthoekige modellen. Veel staan bovengrond maar er zijn ook inground en flatground trampolines. De inground trampoline komt net iets boven de grond uit en de flatground trampoline is gelijk aan de grond. Een voordeel van de inground en flatground modellen is dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn.

4.     Trampolinespringen is gezond

Trampolinespringen is gezond

Bewegen is natuurlijk heel erg gezond. Niet alleen voor jong, maar ook voor oud! Met bewegen verbrand je niet alleen vet, je bouwt ook nog eens conditie op. Ook als volwassene geniet je van verschillende gezondheidsvoordelen wanneer je trampoline springt. Het vermindert bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten, de kans op een depressie, het stimuleert de bloedsomloop, verlaagt je cholesterol, stimuleert de spijsvertering, vergroot de ademhalingscapaciteit en helpt je ook nog eens te ontspannen. Trampolinespringen is dus voor zowel jong als oud heel erg gezond.

5.     Zicht op je eigen kind

Heb je nog kleine kinderen? Dan wil je hier graag als ouder het zicht op hebben. Het kan onprettig voelen om de kinderen zelfstandig naar buren of een speeltuin in de straat te laten gaan. Met een trampoline in eigen tuin is dat helemaal niet nodig. Terwijl je kinderen op de trampoline aan het springen zijn kan jij ze gewoon in de gaten houden vanuit het raam. Of ga zelf lekker zitten en geniet van het speelplezier dat je kinderen hebben.

6.     Een trampoline gebruik je jarenlang

Een trampoline in de tuin is een relatief kleine investering. Voor de meeste trampolines ben je wel een paar honderd euro kwijt. Dat lijkt in eerste instantie veel. Doe je een investering in een trampoline, dan investeer je wel in een item voor de lange termijn. De trampoline is namelijk niet alleen leuk voor kleine kinderen van een jaar of 5, ook oudere kinderen en zelfs volwassenen genieten van het springplezier!

7.     Een trampoline staat garant voor veel plezier

Het allerbelangrijkste, een trampoline staat garant voor heel erg veel speelplezier. Je kinderen hebben in de eigen tuin altijd iets om op te spelen. Zelfs wanneer ze alleen zijn is een trampoline leuk. Wanneer je een trampoline wil kopen is het aan te raden dit te doen bij een winkel met ervaring in trampolines. Winkels met ervaring hebben vaak een ruime keuze in de verschillende vormen trampolines zoals rond, rechthoekig en ovaal. Daarnaast bieden ze vaak verschillende merken aan. Ga bijvoorbeeld eens online kijken bij De Boer Drachten. Je vindt er zeker de betere keuze voor trampolines. Bekijk hier het actuele aanbod: https://www.deboerdrachten.nl/speelgoed/trampolines

Related Articles