You are here: Home » Wonen » 6 tips om je verhuisdag soepel te laten verlopen

6 tips om je verhuisdag soepel te laten verlopen

door danny
6 tips om je verhuisdag soepel te laten verlopen

Verhuizen doet niemand voor zijn lol. We willen wel een mooie, nieuwe woning, maar het daadwerkelijke verplaatsen van de spullen is nooit bijzonder leuk om te doen. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je verhuisdag zo soepel mogelijk verloopt, zodat het ongemak niet al te lang duurt. Maar hoe zorg je daarvoor? We geven een aantal tips.

Iemand posteren om alle spullen de goede kant op te sturen

Verhuizen doe je zelden alleen. Schakel vrienden en familie in om je te helpen; zoiets moet je immers voor elkaar over hebben. Heb je voldoende mensen om te kunnen verhuizen, probeer dan of het mogelijk is dat jij of iemand die met je meeverhuist in de nieuwe woning kan blijven om aanwijzingen te geven waar spullen naartoe moeten. Zo komt alles in één keer op de goede plek terecht en ben je niet de volgende dagen alsnog spullen aan verplaatsen van kamer naar kamer. Als er meerdere mensen zijn die weten hoe de nieuwe woning ingericht gaat worden, geef je deze taak aan degene met het minste draagvermogen.

Schilderwerk en vloeren gereed maken

Om ervoor te zorgen dat alles meteen naar de plek gebracht wordt waar het moet komen, is het van belang dat de ruimte in kwestie verder helemaal gereed is om ingericht te worden. Dat wil dus zeggen dat het schilderwerk afgerond en opgedroogd moet zijn, de vloer erin moet liggen en de plinten naar behoren geplaatst zijn. Het is ook fijn als kabels die doorgetrokken moeten worden al geplaatst zijn. Anders moet je na je verhuisdag weer met spullen gaan sjouwen.

Opslagruimte huren voor ‘overbodige’ spullen

Kunnen niet al je spullen (meteen) mee naar je nieuwe woning maar wil je ze wel graag bewaren? Belast dan niet je verhuisdag hiermee, maar breng voorafgaand aan je verhuizing al spullen naar een plek waar je ze kunt opslaan. Door het hele land heen zijn opslaglocaties beschikbaar waar je boxen van verschillende formaten kunt huren om jouw spullen voor kortere of langere tijd op te slaan. Je kunt daar te allen tijde bij als het nodig is. Zoek je specifiek mogelijkheden voor Self Storage in Amsterdam en omstreken? Dan kan Boxie24 Storage je van dienst zijn bij het bieden van een eigen opslagruimte waar je spullen.

Diensten op tijd regelen

Diensten op tijd regelen verhuizing

Niet is vervelender dan verhuizen naar een woning waar je niet meteen van alle gemakken die je gewend bent voorzien bent. Specifiek doelen we dan op een werkende internetverbinding en televisieontvangst. Helaas zijn dit zaken die niet á la minute geregeld kunnen worden. Daarom doe je jezelf er een enorm plezier door ervoor te zorgen dat deze zaken ook al werken op het moment dat je intrekt in je nieuwe woning. Je moet daar een aantal weken van tevoren al mee aan de slag. Idealiter ga je de dag voor je verhuizing al naar je woning om je internetverbinding gebruiksklaar te maken, zodat het op de verhuisdag alleen nog maar een kwestie van apparaten aansluiten is.

Huur hulpmiddelen

Omdat er bij een verhuizing nu eenmaal grote, zware spullen verplaatst moeten worden, is het risico op het overbelasten van het lichaam zeker aanwezig. Dit terwijl je het jezelf best makkelijker zou kunnen maken door voor hulpmiddelen te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een of meerdere steekkarretjes waarmee je zonder al te veel moeite dozen en apparaten kunt verplaatsen. Ook bestaan er steekkarretjes waarmee je een trap af kan, wat vooral handig is als je verhuist van of naar een appartement in een gebouw zonder lift. Net als je internetabonnement en televisieabonnement is dit iets wat je tijdig moet regelen, zodat je niet op je verhuisdag met lege handen komt te staan en alsnog je rug en die van anderen die meehelpen eraan moet wagen.

Investeren in een verhuisbedrijf

 

Wil je écht relaxed kunnen blijven op je verhuisdag, dan moet je een verhuisbedrijf inschakelen om het zware werk voor je te doen. Natuurlijk kost dit – eenmalig – geld, maar het levert je wel aanzienlijk minder stress op. Als Nederlander houd je het geld natuurlijk graag in de zak, maar onderschat niet hoe zwaar verhuizen is. Grote meubels en apparaten moeten door nauwe openingen geloodst worden en alles moet voorzichtig gebeuren. Een nieuw avontuur in een nieuwe woning verdient een goede start, dus laat je het werk uit de handen nemen als je er de financiële mogelijkheden toe hebt.

Related Articles