You are here: Home » Travel » Zomervakantie 2022: de ultieme reisgids voor een zonvakantie

Zomervakantie 2022: de ultieme reisgids voor een zonvakantie

door danny
Zomervakantie 2022 de ultieme reisgids voor een zonvakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent voor veel mensen dat ze op vakantie gaan! Veel Nederlanders kiezen voor een zonnige bestemming. Lekker genieten in een warm klimaat om even helemaal tot rust te komen. Maar wat zijn nou mooie bestemmingen voor een zonvakantie? Hieronder vind je een aantal bestemmingen die perfect zijn voor een zonvakantie!

De Griekse eilanden

Een van de meest populaire zonbestemmingen zijn de Griekse eilanden. Griekenland heeft veel idyllische eilanden, die jaarlijks door veel toeristen worden bezocht. De eilanden zijn in de zomervakantie een perfecte bestemming voor een zonvakantie. Je kunt ervoor kiezen om een eiland te bezoeken, maar het is ook mogelijk om eiland te hoppen en dus meerdere eilanden in een vakantie te bezoeken. Kies jij voor een vakantie naar Zakynthos, Kreta of Corfu? Of wil je eilandhoppen langs de Ionische eilanden, de Cycladische eilanden of juist de Sporaden? Alles is mogelijk in Griekenland!

De Nederlandse Antillen

De Nederlandse Antillen

Een andere populaire zonbestemming onder Nederlanders is een eiland van de Nederlandse Antillen. Veel mensen gaan graag op vakantie naar Curaçao, Bonaire of Aruba. En dat is niet voor niets. Je kunt er namelijk genieten van het warme klimaat aan een van de parelwitte zandstranden. Voor de cultuurliefhebbers is er genoeg te zien in bijvoorbeeld het kleurrijke Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Houd je van snorkelen? Dan is Bonaire de perfecte bestemming. Dit eiland beschikt over een van de mooiste plekjes om te kunnen snorkelen. Aruba biedt juist weer meer mogelijkheden om lekker uit te gaan. Voor iedereen zit er wel een geschikt eiland tussen!

Een roadtrip in Portugal

Portugal is ook een erg populaire bestemming voor toeristen die op zonvakantie gaan. In Portugal is het bijna jammer om in een vakantie op dezelfde plek te blijven. Het land is namelijk erg gevarieerd en daarom is het bij uitstek een goede keuze om voor een roadtrip te gaan. Rijd langs de ruige kusten in het Westen van het land, om uiteindelijk uit te komen bij de Algarve. Of breng een bezoek aan de hoofdstad Lissabon en rijd daarna door langs de Westkust naar de Algarve om de vakantie aan het strand af te sluiten. Waar je ook langs gaat: prachtige stranden zul je er zeker tegenkomen!

De Costa del Sol

De naam van de plek Costa del Sol, oftewel ‘zonnekust’, belooft al een onvergetelijke zonvakantie! Aan de Costa del Sol schijnt de zon vrijwel het hele jaar en kun je in de zomer al helemaal genieten van heerlijk warme temperaturen en een felle zon. Een ideale bestemming voor een zonvakantie dus. Breng een bezoek aan de steden Malaga en Marbella, maar vergeet ook niet de prachtige authentieke dorpjes als Mijas te bezoeken!

Related Articles