You are here: Home » Geld » De wondere wereld van de Bitcoin

De wondere wereld van de Bitcoin

door danny
De wondere wereld van de Bitcoin

7 september 2021, de dag dat El Salvador geschiedenis schreef in de wereld van Bitcoin. Want wie had ooit gedacht dat de Bitcoin écht als wettig betaalmiddel kon worden gebruikt en dat El Salvador het land was die de spits af zou bijten. Hoogstwaarschijnlijk hebben de echte Bitcoin liefhebbers hier al die tijd enkel en alleen maar van kunnen dromen. Niet zo gek dus dat een groot deel van deze groep mensen linea recta een vliegticket heeft geboekt naar El Salvador om bij deze bijzondere gelegenheid aanwezig te zijn, direct nadat het nieuws bekend werd. Want zeg nou eerlijk, wie wilt er nou niet zijn of haar McDonalds bestelling afrekenen met deze crypto munt? 

De ontwikkelingen van de Bitcoin

Het feit dat er in El Salvador nu een wet is geaccepteerd waardoor inwoners zowel kunnen afrekenen met Bitcoins als met Dollars en deze beiden een gelijkwaardige maatschappelijke waarde hebben, zorgt ervoor dat het in andere landen ook gaat kriebelen. Zo is Cuba bijvoorbeeld een ander land dat nu onderzoek aan het doen is of deze ontwikkeling ook bij hun mogelijk is. 

 

Toch zijn er naast de liefhebbers, ook een hoop tegenstanders. Zo kan de waarde van deze digitale munt enorm schommelen, vaak gebaseerd op de verhouding tussen vraag en aanbod. Een kleine gebeurtenis, zoals een tweet van Elon Musk, kan de koers al aan het wankelen brengen. Zo kunnen jouw Bitcoins de ene dag nog door het dak gaan en de andere dag met 20% gedaald zijn. Kortom, weinig zekerheid. Daarnaast is voor velen ook de milieuvervuiling die komt kijken bij het ‘minen’ van de cryptocurrency een kritisch punt. Het energieverbruik welke bij deze activiteit komt kijken is namelijk zo enorm groot, dat het in de top 30 grootste energieverbruikers ter wereld staat. Kijken we tenslotte puur naar El Salvador, dan heeft een derde van de bevolking niet eens de beschikking over een internetaansluiting. Kortom, in de basis dus al niet heel denderend. Hoe zal dit zich gaan ontwikkelen?

De toekomst van Bitcoins in Nederland

De toekomst van Bitcoins in Nederland

 

Of de Bitcoin ooit ook in Nederland als wettig betaalmiddel zal worden erkend, is nog maar de vraag. De discussie hierover loopt al sinds 2018, waar de directeur van het Centraal Planbureau toendertijd al aangaf dat hij het bezit van en de handel in cryptomunten wilde verbieden. Dit omdat het gebruik vrijwel anoniem is en handhaving lastig. Daarnaast is het nog maar de vraag wanneer de wel beruchte cryptozeepbel zal klappen. Kortom, veel kritische blikken. Wat is jouw mening over de toekomst van de Bitcoin in Nederland?

 

Related Articles