You are here: Home » Reizen » Wat voor gerechten moet je in de VS geproefd hebben?

Wat voor gerechten moet je in de VS geproefd hebben?

door danny
Wat voor gerechten moet je in de VS geproefd hebben?

Met de ruim 9.800 miljoen km² aan oppervlakte, is er in de Verenigde Staten voldoende te beleven. Het land kent veel indrukwekkende natuur, bijzondere steden en een keuken waar iedereen van houdt. Het is de droom van velen om de Verenigde Staten met eigen ogen te bewonderen. Ben jij klaar voor ‘The American Dream’? Maak dan een unieke rondreis door de Verenigde Staten, zodat je zoveel mogelijk van het land te zien krijgt, geheel naar jouw eigen wensen. 

Een persoonlijk, samengestelde droomreis in de Verenigde Staten

Ieder mens is anders en dus ook de wensen voor een ideale reis. Misschien ben je geïnteresseerd in een rondreis door het Westen van het land. Hier vind je de bijzondere stad Los Angeles en kun je de indrukwekkende Hollywood-letters spotten. Of bezoek het Oosten van het land, in combinatie met een bezoek aan New York. Wedden dat je hier tal van filmscènes zult herkennen? Het maakt niet uit waar je naartoe gaat. Door het persoonlijk laten samenstellen van jouw ideale reis, zul je het meeste uit je rondreis halen. Eén ding is zeker, waar je ook naartoe gaat, de Amerikaanse keuken kun je door het gehele land bewonderen.

De Amerikaanse keuken

De Amerikaanse keuken

Wellicht klinkt het als een typisch Nederlands gerecht, maar de appeltaart is de trots van elke Amerikaan. “As American as apple pie” is dan ook niet voor niets een Amerikaans gezegde. Dit en nog veel andere gerechten kun je overal in het land proeven. Al benieuwd naar de andere typisch Amerikaanse gerechten? 

  • American pancakes 

De dikke pannenkoeken met een dikke laag stroop. Heerlijk als ontbijt, lunch en diner.

  • Hamburgers 

De hamburger kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Elke Amerikaan is er dol op, en jij waarschijnlijk ook! Je zult het vast al een keer gegeten hebben, toch kan er geen enkele burger op tegen een echte Amerikaanse.

  • S’mores

Zin in een toetje? De zoete lekkernij S’more is een klassiek Amerikaanse snack. Dit is een geroosterde marshmallow, in combinatie met een blokje chocola, tussen twee crackers. Houd het boven een kampvuur en je beleeft het optimale Amerikaanse gevoel.

Op naar de Verenigde staten

Ben je overtuigd dat een reis naar de Verenigde Staten op jouw bucketlist zou moeten staan? Dan wil je dit natuurlijk op een zo’n uniek mogelijke manier beleven. Bekijk daarom de mooiste regio’s in de Verenigde Staten en bekijk welke regio het beste bij jou past. Geniet van de veelzijdige keuken, de afwisselende natuur en de indrukwekkende architectuur in de steden tijdens jouw droomreis in de Verenigde Staten.

Related Articles