You are here: Home » Reizen » Galicië in Spanje: dit zijn de mooiste plekjes!

Galicië in Spanje: dit zijn de mooiste plekjes!

door Jaro
galicie-mooiste-plekjes

Spanje is een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Het is ook werkelijk waar een prachtig land. Zon, zee, strand, een prachtige natuur en een indrukwekkende cultuur. Nadeel van deze populariteit is dat het in grote delen van Spanje krioelt van de toeristen. Eén van de plekken waar je nog wel rustig van het ‘echte’ Spanje kunt genieten is Galicië. Deze Noordelijk gelegen provincie wordt door de meeste vakantiegangers overgeslagen en dat is in onze ogen onterecht. Het zou hier namelijk altijd regenen en de rest van Spanje zou mooier zijn.. Het tegendeel is waar, Galicie is een echte aanrader. Wat zijn de hoogtepunten van Galicië? Wij hebben de meest interessante plekken van Galicie op een rijtje gezet!

Galicië in Spanje

Zoals we al schreven is het in Galicië anders dan in de rest van Spanje. Waar je aan de Costa del Sol overlopen wordt door verbrande Britten, dronken Duitsers en hitsige tieners uit Nederland, heb je hier in Galicie geen last van. Sterker nog, wanneer je deze provincie bezoekt zal je zelf aangekeken worden, aangezien er bijna geen toeristen komen… Bovendien vlieg je goedkoop naar Galicie, een ‘Fly Drive Galicië’ is dus ideaal. Maar goed, wat zijn de mooiste Galicië bezienswaardigheden? Wij hebben er 4 op een rij gezet!

1 La Playa de las Catedrales

We trappen gelijk af met een van de absolute hoogtepunten van Galicië: La Playa de las Catedrales. Of op zijn Nederlands: ‘Het strand van de kathedralen’. Dit is een van de mooiste stranden van Galicie. Wat maakt dit strand zo speciaal? Ten eerste de spectaculaire kliffen aan het strand. Deze geven je het gevoel alsof je in Normandië bent. Daarnaast is het strand erg groot en zijn er meerdere rotsformaties waar je tussendoor kunt lopen. Let wel op: het verschil tussen eb en vloed is nogal groot op dit strand. Controleer dus altijd even van tevoren hoe het ervoor staat om teleurstellingen te voorkomen.

2 A Coruña

A Coruña is de op een na grootste stad van Galicie, de stad wordt ook wel La Coruña genoemd. Maar goed, deze stad is een echte aanrader, ideaal voor een stedentripje of gewoon voor een dagje uit. Bovendien is de stad dé ideale uitvalsbasis om de rest van Galicie te bezoeken. De stad bevindt zich in het meest Noordwestelijke puntje van Spanje en wordt als het ware ingesloten door twee delen van de Atlantische Oceaan. 

De grootste trekpleister van de stad is de Vuurtoren van Hercules: de oudste, nog functionerende, vuurtoren van de wereld. Gebouwd in het jaar 200 en de toren is maar liefst 55 meter hoog. Daarnaast kun je ook geweldig winkelen in A Coruña, zo werd hier de eerste Zara winkel ooit geopend. Kortom, een leuke stad om een paar dagen in door te brengen of om te gebruiken als uitvalsbasis om de rest van Galicië te bezoeken.

galicie-coruña-vuurtoren

3 Muros

Muros is een historisch dorpje in het westelijke gedeelte van Galicie. Dit dorpje werd in de Middeleeuwen gesticht en is door de eeuwen heen bijna niet veranderd. Het dorp is stil en rustig en het is alsof de tijd hier een paar honderd jaar heeft stilgestaan. Je zult er bijna geen toeristen tegenkomen, de locals zijn vriendelijk en de haven van het dorp is een lust voor het oog. Ook is de route naar het dorpje Muros erg mooi, je zult onderweg je ogen uitkijken!

Zo, dit waren de 3 mooiste plekken van Galicië. Ben jij weleens in deze Spaanse regio geweest? We horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Related Articles